[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τι είπε στην απολογία του ο Ν. ΜιχαλολιάκοςΑποποιήθηκε τον χαρακτηρισμό του φασίστα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την απολογία του, που ολοκληρώθηκε, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Υποστήριξε ότι ο χαιρετισμός με το τεντωμένο χέρι μπροστά, που γινόταν σε συγκεντρώσεις της Χρυσής αυγής είναι... ελληνικός.
Κατά την έναρξη της απολογίας του δήλωσε αθώος και υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, από γενέσεως του ελληνικού κράτους, κάθεται στο εδώλιο πολιτικός αρχηγός για πράξεις ενός οπαδού του κόμματος».
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αρνήθηκε ότι έδωσε εντολή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
«Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή να γίνει δολοφονία. Το κόμμα δεν έπρεπε να αναμειχθεί με αυτή. Εγώ δεν έχω καμία σχέση. Δεν είμαι μασκαράς. Εθνικιστής δήλωνα και δηλώνω», είπε.
Την ώρα της εισόδου του στην αίθουσα του δικαστηρίου, περίπου 70 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κάθισαν προσοχή. Από την άλλη πλευρά, φίλοι και συγγενείς του Παύλου Φύσσα σήκωσαν χαρτιά που είχαν τον αριθμό «6», όσα τα χρόνια από τη δολοφονία του.
Πριν τις ερωτήσεις των δικαστών και των συνηγόρων, τοποθετήθηκε γενικώς, υποστηρίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν ήταν εγκληματική οργάνωση επειδή, επί χρόνια, είχε γραφεία σε γνωστή διεύθυνση και τηλέφωνα. Πρόσθεσε ότι πρώτος, από τους πολιτικούς αρχηγούς, καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα με δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής κι ότι σκόπιμα εδώ και πολλά χρόνια η Χρυσή Αυγή χρεώθηκε εγκλήματα που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως δεν είχε σχέση με αυτά.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Βάφτηκε... μοβ ο Λευκός Πύργος (φωτογραφία και video)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]