"Βροχερό θα είναι το ξεκίνημα της εβδομάδας στη Βόρεια Ελλάδα" επισημαίνει στο Salonicanews ο δρ Μεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας.


"Η Δευτέρα θα ξημερώσει με συννεφιά και βροχές σ’ όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν τα δυτικά τμήματα της χώρας και της Μακεδονίας". Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος  εξαιτίας της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης λόγω του ισχυρού νότιου ρεύματος αναμένεται να σημειωθούν και λασποβροχές κυρίως στη δυτική και Βόρεια Ελλάδα". Από αργά το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.  Η θερμοκρασία  στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου , στη δυτική και νότια θα κυμανθεί από 8 έως 21 και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 21 βαθμούς.

Για τη Θεσσαλονίκη, ο  μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας  τονίζει ότι θα έχουμε "νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανή και καταιγίδα, φαινόμενα τα οποία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νέο κύμα βροχοπτώσεων αναμένεται από αργά το απόγευμα της Τρίτης και κυρίως την Τετάρτη. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες ενδεχομένως να σημειωθούν  ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες, στα πελάγη με ένταση 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, σημειώνει ο μετεωρολόγος κ. Σιούτας .


Αλλαγή σκηνικού στη Βόρεια Ελλάδα


"Από την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή βελτιώνεται ο καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια στη βόρεια Ελλάδα, ενώ θα συνεχιστούν οι βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα", υπογραμμίζει ο κ. Σιούτας.  Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες είναι πιθανές οι τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις στα πελάγη 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ’ αλλάξει σημαντικά.
Μ.Π.