Στο μεταναστευτικό δεν πρέπει να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο ρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, μιλώντας σε δημιοσιογράφους, στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ.


«Θα είναι ολέθριο λάθος και τεράστια καταστροφή, τόσο για τη Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι πρέπει να αλλάξει το «Δουβλίνο».

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Τουρκίας είπε ότι «επιδεικνύει επιθετική στάση τόσο στην Κύπρο όσο και στο προσφυγικό» και υπογράμμισε ότι «αυτό θα πρέπει να το σταματήσουμε». Μιλώντας για την Ευρώπη, τόνισε ότι «πρέπει να δουλέψουμε για να λυθεί το μεταναστευτικό» και σημείωσε επίσης ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με την Τουρκία.

Για τα θέματα της οικονομίας δεν παρέλειψε να πει ότι η Ευρώπη στηρίζει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και υποστήριξε πως «η ανάπτυξη και οι επενδύσεις είναι ο μόνος δρόμος», ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση της φορολογίας και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι «η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είναι σημαντικός για το ΕΛΚ.