Τη δημιουργία ηλεκτρονικού ΕΦΚΑ, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη διαδικασία έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», είπε πως μία από τις λύσεις που εξετάζονται για τα προβλήματα του Φορέα είναι η δημιουργία ενός e-ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών. Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι «με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα».
Έκανε ειδική μνεία και στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί τον προσεχή Ιανουάριο, με στόχο να αντικαταστήσει τον «νόμο Κατρούγκαλου».
«Το νέο ασφαλιστικό θα παρέχει απλότητα» υποστήριξε χαρακτηριστικά, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στις λέξεις «ελευθερία» και «ευελιξία».
Όπως εξήγησε, μεταξύ άλλων, «σε σχέση με το προηγούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αυτό που θα έρθει στη Βουλή, θα αποσυνδέεται από τις χρονοκλάσεις, θα αποσυνδέεται από το εισόδημα και τον κατώτατο μισθό και θα εκπίπτει από το φορολογικό εισόδημα».