Αυτή η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του, σήμερα το πρωί, στο εργοστάσιο της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος
(HELLENIC STEEL Co), στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου που αυτή τη στιγμή παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, αλλά πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα, λέγοντας πως «είναι η ζωντανή ιστορία της αποβιομηχάνισης και της επαναβιομηχάνισης».
Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τους νέους επενδυτές (που είναι αμερικάνικη εταιρεία) για τα σχέδια που έχουν κι έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και το επιτελείο που εργάστηκε για αυτή την υπόθεση, κάνοντας λόγο για κινήσεις που οδηγούν στην επαναβιομηχάνιση της χώρας.
Στη συνέχεια, σε συνάντηση που είχε με τους επενδυτές στο κτίριο διοίκησης, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο της διαδικασίας επαναλειτουργίας της βιομηχανίας, ώστε να δημιουργηθούν γρήγορα οι θέσεις εργασίας.
Από την πλευρά τους, οι επενδυτές ανέφεραν «δείτε πως είναι σήμερα και πως θα είναι σε λίγους μήνες». Θα επενδύσουν, δε, 100 εκατομμύρια δολάρια στα πρώτα χρόνια και θα δημιουργήσουν 400 θέσεις εργασίας.