Αυτήν την ώρα ψάλλεται η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, για την γιορτή του πολιούχου και την απελευθέρωση της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό.


Χοροστατεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και παρίστανται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπουργοί, βουλευτές(μεταξύ τους και ο... εορτάζων Δ. Κούβελας με τον πατέρα του, τ. υπουργό, Σωτήρη), ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, αντιδήμαρχοι και άλλοι επίσημοι.








Με χειροκροτήματα έγινε δεκτός τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο πρωθυπουργός. Πολλά τα χειροκροτήματα και οι εκδηλώσεις αγάπης κατά τη προσέλευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ο οποίος, να σημειωθεί, έφθασε στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου... μετά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.







Ιδιαίτερη συνομιλία είχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θ. Καράογλου με τον πρώην αν. υπουργό, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκρ. Φάμελλο, ενώ μόνος του έφθασε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ο πρώην νομάρχης και περιφερειάρχης Παν. Ψωμιάδης.
Ιδιαίτερη συνομιλία ,στα σκαλιά του Ιερού Ναού, είχαν με τον πρωθυπουργό, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης, Τ. Σπηλιόπουλος.
Δείτε τα βίντεο:




Μ.Β.