[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Πυρ ομαδόν από τον ΣΥΡΙΖΑ για το μετρόΔικαστικές προσφυγές στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην απόφαση για απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό προανήγγειλαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης τόνισε ότι, εφόσον επιχειρηθεί αλλαγή του σημερινού σχεδιασμού για κατά χώραν παραμονή των ευρημάτων, θα υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Παράνομη είναι η απόσπαση των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου, δηλαδή του ντεκουμάνους μάξιμους ή του βυζαντινού σταυροδρομιού υποστήριξαν η πρώην γγ του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη και ο πρώην πρόεδρος της Αττικό μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος. Όπως τόνισε η κ. Βλαζάκη με βάση τον αρχαιολογικό νόμο για να αποσπαστούν τα αρχαία(σ.σ. όπως, όμως, έγινε στην περίπτωση του σταθμού Αγίας Σοφίας) πρέπει να μην υπάρχει καμία τεχνική λύση, ενώ η απόσπαση και επανατοποθέτηση θα τραυματίσει το μνημείο που θα χάσει την αυθεντικότητά του στο σύνολό του.
Ο κ. Μυλόπουλος χαρακτήρισε "επιχείρηση εξαπάτησης", "αναξιόπιστα" και "ανυπόστατα" τα όσα εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση επειδή "δεν έχουν την παραμικρή τεχνική τεκμηρίωση" κι ότι "υπάρχει σκοπιμότητα για να επαληθευτεί η προφητεία-πυροτέχνημα του πρωθυπουργού" ότι η λειτουργία του μετρό θα ξεκινήσει το 2023.  Μάλιστα ο κ. Μυλόπουλος τόνισε ότι αν υπάρξει προσφυγή στα δικαστήρια το έργο θα σταματήσει κι ότι τυχόν απόσπαση θα προκαλέσει καθυστέρηση τουλάχιστον δύο χρόνων.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί”, Κατερίνα Νοτοπούλου υποστήριξε ότι στο δημοτικό συμβούλιο (σ.σ. θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση στις 6 μμ για τοτ μετρό) "θα παρακολουθήσουμε μια καλοστημένη παράσταση", ενώ αναρωτήθηκε "ποιων συμφέροντα υπερασπίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]