Στην εθελοντική δράση για την καθαριότητα της δημοτικής κοινότητας  Διαβατών συμμετείχε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης το πρωί της Κυριακής.
Ο δήμαρχος Δέλτα πήρε τα απαραίτητα σύνεργα, φόρεσε γιλέκο και γάντια και συμμετέιχε μαζί με τους πολίτες,  στην  καθαριότητα και την ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων που  έγινε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη και της προέδρου του τοπικού συμβουλίου Διαβατών Πωλίνας Τσίντου.
  Στην δράση που είναι η πρώτη μιας σειράς παρόμοιων πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν, συμμετείχαν αντιδήμαρχοι και  μέλη του δημοτικού συμβουλίου Δέλτα.
  Οι εθελοντές καθάρισαν την οδό Βενιζέλου μέχρι τον πεζόδρομο που στεγάζεται το Γυμνάσιο Διαβατών μάζεψαν όλα τα χόρτα από το δρόμο και τα φρεάτια,έβαψαν τα πεζοδρόμια κατα μήκος του δρόμου και φύτεψαν λουλούδια στα παρτέρια.



   «Η επαννεκίνηση της κοινωνίας μας έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις δράσεις του. Επιδιώκουμε ο εθελοντισμός, να γίνει μέρος της συνείδησης των πολιτών μας, καθώς θεωρούμε ότι προάγει άριστες πρωτοβουλίες και πρακτικές. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανωνεί ο δήμος μας» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.
   «Αρχίσαμε από την οδό Βενιζέλου, τον κεντρικό δρόμο των Διαβατών στην πρώτη εθελοντική μας δράση για να βελτιώσουμε την εικόνα του τόπου μας και να ομορφύνουμε τις γειτονιές μας», δήλωσε ο Aντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης.
   «Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε εθελοντικές ομάδες σε όλες τις δημοτικές κοινότητες», τόνισε ο Αντιδήμαρχος τοπικής οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης  Φανής Αλμπάνης.
   «Με πολύ διάθεση σήμερα καθαρίσαμε πεζοδρόμια και πάρκα επίσης φύτεψαμε λουλουδάκια ( δωρεά του Δημοτικού συμβούλου Ρομπέρτο Τερζή) το οποίο σημαίνει την άνθιση και την επανεκκίνηση του τόπου μας και καθαρίσαμε φρεατια» τόνισε η Πωλίνα Τσίντου, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Διαβατών.
  Στην εθελοντική καθαριότητα συμμετείχε επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Χαλβατζής μέλη του τοπικού συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Διαβατών και πλήθος εθελοντών.