Κορωνοϊός: Στους 38 οι νεκροί, στα 1.156 τα κρούσματα στη χώρα

Έξι επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38.

Επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης από τον Χ. Σταϊκούρα



Στις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Η Ελλάδα, είπε, καλείται να αποδείξει ότι διδάχθηκε από την περιπέτειά της και ότι επανέρχεται στην πλήρη κανονικότητα, εργαζόμαστε να μεταδώσουμε όραμα και στρατηγική για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Όπως είπε, η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει επενδύσεις και εξαγωγές και να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, θέτοντας επτά προτεραιότητες: Σταθερά δημόσια οικονομικά, εξυγίανση στο τραπεζικό σύστημα, φορολογικό νομοσχέδιο ενιαίο και σταθερό που να μειώνει τους φόρους και να ενθαρρύνει τις επενδύσεις, να πληρώσει το κράτος ό,τι οφείλει στον ιδιωτικό τομέα, ορθολογική αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου, για να λειτουργήσουν καλύτερα οι δημόσιες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης διαρθρωτικές αλλαγές και ενιαίο ρεαλιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους.

Σχόλια