Κατά της προοπτικής καύσης δευτερογενών και εναλλακτικών καυσίμων εντός αστικού ιστού, στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα καύσης, τάσσεται, με ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, κάτι τέτοιο θα επιφέρει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην υγεία και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου Παύλου Μελά και όχι μόνο.
Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά θα προχωρήσει σε ένσταση-προσφυγή κατά της γνωμοδότησης και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, για να ακυρωθεί η απόφαση της τροποποίησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ανατολικού Τομέα και θα ζητήσει πληροφορίες από την εταιρεία ΤΙΤΑΝ Α.Ε. αν όντως έχει σκοπό να προχωρήσει σε καύση RDF -SRF -όπως λέγονται τα δευτερογενή καύσιμα- στην Ευκαρπία.
Θα ζητήσει, ακόμη, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων να δικαιολογήσουν τους λόγους για τους οποίους αφαιρέθηκε οποιαδήποτε καύση από τη Μονάδα Ανατολικού Τομέα, αλλά και την έγγραφη συμπαράσταση και των υπολοίπων Δημοτικών Συμβουλίων των δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Σκοπεύει, επίσης, να ζητήσει τη βελτίωση της λειτουργίας του ΣΜΑ Ευκαρπίας και αντισταθμιστικά οφέλη, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή και θα ζητήσει τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στο δήμο, εξαιτίας του επιβαρυμένου περιβάλλοντος από τη γειτνίαση με ρυπογόνες βιομηχανίες.