Η ολοκλήρωση του υπέργειου οδικού άξονα επί της εξωτερικής περιφερειακής είναι η παρέμβαση στον τομέα των υποδομών της Θεσσαλονίκης, με τη μεγαλύτερη βαρύτητα από κάθε άλλο προωθούμενο έργο για τους Θεσσαλονικείς.

Η λεγόμενη fly over οδική αρτηρία κατατάσσεται πρώτη στη λίστα των προτεραιοτήτων για τους δημότες της Θεσσαλονίκης και έπονται τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονίας.
Αντίθετα το πολυσυζητημένο έργο του Μετρό, που απασχολεί επί μακρόν το δημόσιο διάλογο και τα μέσα ενημέρωσης, έρχεται τρίτο στην κατάταξη.
Τα ευρήματα αυτά προέκυψαν από έρευνα που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Palmos Analysis, για το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με το εξαμηνιαίο βαρόμετρο για το κλίμα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Ειδικά όσον αφορά το κλίμα που επικρατεί σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κινείται, πλέον, σε θετικό έδαφος, έστω και οριακά. Στα νοικοκυριά οι θετικές γνώμες για το επόμενο 12μηνο είναι πλέον στο 32$ έναντι `17% τον περασμένο χρόνο ενώ οι πολίτες που μπορούν να αποταμιεύουν ανέρχονται στο 25% από 17% που ήταν το Μάρτιο. Βελτίωση και σε όσους δήλωναν ότι τρώνε από τα έτοιμα, αφού το ποσοστό μειώθηκε στο 22% από 33%.
Στο δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, τέλος, το βαρόμετρο δείχνει σταθερότητα στον τομέα της μεταποίησης, με προσδοκίες για αύξηση των εξαγωγών και θετικό κλίμα σε λιανεμπόριο και υπηρεσίες. Σε αρνητικό έδαφος παραμένει στον τομέα των κατασκευών.