Εγκαινιάστηκε η έκθεση της εικαστικού Μαρίας Κομπατσιάρη, που φιλοξενείται στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα από τις 4-29 Οκτωβρίου 2019.

Την έκθεση επιμελείται η κα. Σταυρούλα Μαυρογένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ και Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ, ενώ τον γενικό συντονισμό της έκθεσης έχει η κα. Φανή Τσατσάια, Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.


Η κα. Τσατσάια ανακοίνωσε ότι το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, με αφετηρία την επέτειο Μνήμης από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα την Κυριακή 13 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα είναι ανοιχτό στο κοινό με ξεναγήσεις, ενώ ακολουθεί μία ημερίδα στις 15 Οκτωβρίου για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αφιερωμένη στη διδασκαλία της ιστορίας και στη διαχείριση των ιστορικών περιόδων μέσα στις σχολικές τάξεις.


Στο χαιρετισμό της η εικαστικός κα. Μαρία Κομπατσιάρη υπογράμμισε πως στηρίζει το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, ενώ σημείωσε πως οι καλλιτέχνες μπορούν να εμπνέονται από την ιστορία χωρίς να την επηρεάζουν.
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) στηρίζει ευγενικά την έκθεση της Μαρίας Κομπατσιάρη και στο πλαίσιο αυτό ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης επισήμανε πως το Μουσείο με αυτή την έκθεση, αλλά και με τις υπόλοιπες δράσεις του, επιτυγχάνει να έρθει σε έναν διάλογο και με την σύγχρονη τέχνη.


@photoreportage