Στις 7 Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμος ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στην πλατεία Αριστοτέλους και στις 8 του μηνός θα ανοίξει η "Πλατεία των Μαγεμένων", μέσα στην οποία θα υπάρχει και το χριστουγεννιάτικο χωριό.
Εκείνη την ημέρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσγταντίνος Ζέρβας, θα παραδώσει το κλειδί του Χριστουγεννιάτικου Χωριού  στον Όμπερον, τον Βασιλιά των Ξωτικών.
Αυτό ανακοίνωσε ο Θεόδωρος-Νικόλαος Χιονίδης, αναπληρωτής πρόεδρος του εμπορικού Τμήματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και συνυπεύθυνος -μαζί με τον σύμβουλο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Γονιάδη- για την ιδέα αυτή.
Στο άγαλμα του Βενιζέλου θα στηθεί ένα μίνι λούνα παρκ και μια χριστουγεννιάτικη αγορά, όπου θα υπάρχουν και το σχολείο των Ξωτικών, το ταχυδρομείο του Άη - Βασίλη, ο φούρνος για να πλάθουν τα παιδιά κουλουράκια και το εργαστήριο των ξωτικών. Εκεί θα στηθεί και η σκηνή των εκδηλώσεων, αλλά και η πλατεία των Μαγεμένων, για να υπάρχει σύνδεση με τις περίφημες “Μαγεμένες”, που αποκαλούνται οι Καρυάτιδες της Θεσσαλονίκης και ήταν στημένες, όπως θεωρείται, στη μεγαλοπρεπή στοά των ειδώλων, στην ίδια περιοχή.
Σε όλο τον άξονα της Αριστοτέλους μέχρι την κεντρική πλατεία ο διάκοσμος θα περιλαμβάνει γυάλινους κύβους με αιωρούμενα πούπουλα κι 60 αψίδες ύψους 5 μέτρων. Το γυάλινο περίπτερο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα μετατραπεί σε μουσικό κουτί κι ένα κουρδιστό πιάνο θα παίζει μόνο του. Στην πλατεία Αριστοτέλους θα στηθεί άλλη μία σκηνή.
Επίσης, εκτός από τους κεντρικούς δρόμους θα υπάρχει επιπλέον διάκοσμος στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή τόσο των καταστηματαρχών, όσο και πολιτών. Επίσης σχεδιάζεται σύνδεση των όσων στηθούν στη κεντρική πλατεία με τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.
Το κόστος του διάκοσμου καλύπτεται από χορηγίες και ιδιώτες και δεν χρηματοδοτείται από τον δήμο Θεσσαλονίκης.