[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τι λέει ο δήμαρχος Βόλβης για το νερό με ουράνιο που βρέθηκε στην ΜικροκώμηΑκατάλληλο κρίθηκε το νερό στον οικισμό Μικροκώμη του δήμου Βόλβης, όπου κατοικούν 50 άνθρωποι, μετά από δειγματοληψία που έδειξε υψηλή περιεκτικότητα ισοτόπων ουρανίου.

Ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, που μίλησε στην Ώρα Ενημέρωσης και τον Δημήτρη Ασπροπούλη, υποστήριξε πως, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες ο κίνδυνος δεν είναι άμεσος, αφού στις δειγματοληψίες του 2017, όταν και επιβλήθηκε η σχετική ανάλυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχαν ανιχνευθεί ισότοπα ουρανίου, κάτι που σημαίνει ότι η χρήση δεν ήταν μακροχρόνια. Θύμισε πως, στο παρελθόν, και πάλι είχε απαγορευθεί η κατανάλωση νερού από τη συγκεκριμένη γεώτρηση, επειδή είχε ανιχνευθεί φθόριο και μαγγάνιο.
Παρόμοιο πρόβλημα, με ισότοπα ουρανίου το νερό, είχε εντοπισθεί και στη Νυμφόπετρα Λαγκαδά και είχε αντιμετωπιστεί με τη μεταφορά νερού με αγωγό από τις πηγές του Προφήτη. “Αν οι αρχικές αναλύσεις επιβεβαιωθούν, θα ακολουθήσουμε την ίδια λύση, μεταφοράς νερού από τον Προφήτη Λαγκαδά”, πρόσθεσε ο κ. Λιάμας.
Η κατανάλωση νερού στη Μικροκώμη έχει απαγορευθεί, ενώ η εξήγηση των επιστημόνων των εργαστηρίων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου είναι ότι, καθώς η περιοχής είναι σεισμογενής και πλούσια σε πετρώματα ουρανίου, μέσω των σεισμικών ρηγμάτων ψήγματα ουρανίου μεταφέρονται στην επιφάνεια και στον υδροφόρο ορίζοντα.
Οι 50 κάτοικοι της Μικροκώμης αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Βάφτηκε... μοβ ο Λευκός Πύργος (φωτογραφία και video)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]