Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο προπονητής Χρήστος Αρχοντίδης. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους προπονητές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ είχε διατελέσει και ομοσπονδιακός προπονητής...O Χρήστος Αρχοντίδης (Λευκώνας Σερρών, 26 Ιουνίου 1938) είναι Έλληνας πρώην προπονητής ποδοσφαίρου. Για σχεδόν 25 χρόνια υπήρξε προπονητής ποδοσφαιρικών συλλόγων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας στην Ελλάδα. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '70 και ολοκληρώθηκε το 2005, όταν αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης, στον πάγκο του οποίου βρέθηκε σε πέντε συνολικά διαφορετικές περιόδους.

Βρέθηκε στον πάγκο δεκάδων συλλόγων όπως, μεταξύ άλλων, οι Κόρινθος, Δόξα Δράμας, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής, Διαγόρας Ρόδου, Παναχαϊκή και Πανσερραϊκός, ενώ την αγωνιστική περίοδο 1996-97 κλήθηκε να αναλάβει τον ΠΑΟΚ, σε αντικατάσταση του Σουηδού Γκούντερ Μπένγκτσον, που μόλις είχε αποχωρήσει.

Στην εθνική Ελλάδας

Στις αρχές του 1982, στη σημαντικότερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας, ο Χρήστος Αρχοντίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδας, αντικαθιστώντας τον Αλκέτα Παναγούλια.

Το ντεμπούτο του στον «γαλανόλευκο» πάγκο πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1982 στο γήπεδο της Ριζούπολης, όταν η Ελλάδα υποδέχθηκε σε φιλική αναμέτρηση την Ανατολική Γερμανία. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι και ο τελευταίος του αγώνας ήταν και πάλι εναντίον της Ανατολικής Γερμανίας, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ δύο χρόνια αργότερα (15 Φεβρουαρίου 1984).

Συνολικά βρέθηκε στον πάγκο τις Ελλάδας σε 21 αγώνες, έχοντας απολογισμό, 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 13 ήττες. Κορυφαία στιγμή της θητείας του ήταν η ισοπαλία 0-0 που απέσπασε στο παλιό Γουέμπλεϊ από την Αγγλία, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1984.  Τον διαδέχθηκε τον Μάρτιο του 1984 ο Μίλτος Παπαποστόλου.