Καζάνι που βράζει θυμίζει η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά την άτυπη βεντέτα, που άνοιξε τα ξημερώματα της Κυριακής, μεταξύ των Ρομά του οικισμού Αγίου Γεωργίου και νεαρών μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής.

Χθες βράδυ περισσότεροι από 150 αθίγγανοι του οικισμού συγκεντρώθηκαν κοντά στο κέντρο φιλοξενίας, με σκοπό να επιτεθούν σε μετανάστες, καθώς νωρίτερα ομάδα αλλοδαπών είχε πετάξει αντικείμενα στους αναβάτες δύο μηχανών που πέρασαν μπροστά από την είσοδο του κέντρου φιλοξενίας.
Η σύρραξη απετράπη την τελευταία στιγμή, χάρη στην επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που πήραν θέση ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Και σύσκεψη στο δήμο


Σύσκεψη, στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί, μετά τη σύρραξη μεταξύ Ρομά και μεταναστών στην περιοχή.
Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, δήλωσε πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην υπάρχει κέντρο υποδοχής στην περιοχή τους, τους οποίους θα θέσει υπόψει των υπουργών. Πρόσθεσε ότι ο δήμος αναμένει υποδείξεις για τον τρόπο που θα χειριστούν το θέμα που έχει ανακύψει, καθώς έχουν ενημερωθεί όλα τα συναρμόδια υπουργεία.