Επταμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, με επικεφαλής Αλβανό 41 χρόνων, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ ο Άις, ένας αστυνομικός σκύλος "ξετρύπωσε" μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.


Η αστυνομία συνέλαβε πέντε από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας 19 ως 49 ετών, μεταξύ των οποίων και τον 41χρονο εγκέφαλο, ενώ αναζητεί άλλα δύο, τα στοιχεία των οποίων γνωρίζει.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα έφερνε ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσε στη χώρα μας -κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Χθες (16-10-2019) το απόγευμα αστυνομικοί της ασφάλειας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και του αστυνομικού σκύλου «Άις» της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, έκαναν έφοδο σε σπίτι στο Κορδελιό που η σπείρα χρησιμοποιούσε για αποθήκη ναρκωτικών, αλλά και στο σπίτι του 41χρονου αρχηγού, όπου βρήκε και κατάσχεσε 94 γραμμάρια κοκαΐνης, οκτώ δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους εννέα κιλών και 145 γραμμαρίων, έντεκα δέματα ηρωίνης βάρους έξι κιλών και 306 γραμμαρίων, δυο δέματα άγνωστης ουσίας πρόσμιξης συνολικού βάρους 2 κιλών και 180 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 4.500 ευρώ -εισπράξεις από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών- και κινητά τηλέφωνα των μελών της σπείρας.
Επίσης, στο σπίτι του Κορδελιού βρέθηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών που είχε δημιουργήσει η σπείρα, όπου "έκοβε" την κόκα με άλλες ουσίες, ενώ στο σπίτι του 41χρονου στη Νικόπολη βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με μία γεμιστήρα, που περιείχε επτά φυσίγγια, άλλα πέντε φυσίγγια, κινητό τηλέφωνο και... υλικά για το αυτοσχέδιο εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για την μεταφορά και διακίνηση των εξαρτησιογόνων ουσιών.
Να σημειωθεί ότι ο 41χρονος αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του, ενώ συνελήφθη μαζί με 39χρονο στον οποίο μόλις είχε παραδώσει την κοκαΐνη, για να φθάσει στους "πελάτες" του κυκλώματος.
Οι συλληφθέντες, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και για αντίσταση, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυομία