Κορωνοϊός: Στους 38 οι νεκροί, στα 1.156 τα κρούσματα στη χώρα

Έξι επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38.

Ελεύθεροι οι αναρχικοί που διαμαρτυρήθηκαν σε τουρκικό προξενείο και αεροδρόμιοΕλεύθεροι αφέθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 19 κατηγορούμενοι για τις χθεσινές διαμαρτυρίες στο προξενείο της Τουρκίας και τον αερολιμένα «Μακεδονία».

Zήτησαν και πήραν αναβολή για να προετοιμαστούν και, επειδή απουσίαζαν οι μάρτυρες κατηγορίας (οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν) το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους, αυτοδικαίως.
Οι επτά που κατηγορούνται για τη διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο θα δικαστούν στις 30 Οκτωβρίου. Μία μέρα αργότερα θα δικαστούν οι 12 που κατηγορούνται για τη διαμαρτυρία στο Προξενείο της Τουρκίας για τους οποίους ερευνάται αν, εκτός του αδικήματος της απείθειας και διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας διέπραξαν το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο αντιποίνων.
Πρόκειται για μέλη των αναρχικών συλλογικοτήτων «Ρουβίκωνας», «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» και «Pueblo» που διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία.

Σχόλια