Διακινητής μεταναστών προσποιούνταν τον... πρόσφυγαΔιακινητής μεταναστών, για να γλιτώσει τη σύλληψη, μπήκε σε καρότσα φορτηγού που οδηγούσε, όπου είχε στοιβάξει 29 μετανάστες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα και, όταν πλησίασαν οι αστυνομικοί που καταδίωκαν το φορτηγό προσποιούνταν τον... πρόσφυγα από το Συρία, για να γλιτώσει!

Πρόκειται για 49χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.
Ο 49χρονος εντοπίστηκε χθες (17-10-2019) το βράδυ, από αστυνομικούς του Α.Τ. Λαγκαδά να οδηγεί φορτηγό που είχε αποφύγει τα μπλόκα της αστυνομίας από την Καβάλα, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Παρά το νέο κυνηγητό, ο 49χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και, όταν μπήκε σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, μπήκε στην καρότσα μαζί με τους μετανάστες για να μπερδέψει τους αστυνομικούς. Εκείνοι, όμως τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.
Στην καρότσα του φορτηγού βρέθηκαν συνολικά 29 άτομα που στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μετανάστες μπήκαν  παράνομα πριν μερικές ημέρες από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό για την μεταφορά τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχόλια