Βασιλιάς Λιρ στο ΜέγαροΤην παράσταση του National Theatre Βασιλιάς Ληρ, το περίφημο έργο του William Shakespeare θα παρουσιάσει στις  21 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Duke of York’s Theatre στο West End του Λονδίνου, με ελληνικούς υπότιτλους και πρωταγωνιστή τον Ίαν Μακ Κέλεν, που παρουσιάζεται με τη χορηγία του Ομίλου Αντέννα.
Στη δύση του βίου τους, δύο πατέρες –ένας βασιλιάς και ένας αυλικός του– απορρίπτουν τα παιδιά τους, παρότι εκείνα τους αγαπάνε πραγματικά. Ανίκανοι να δουν την πραγματικότητα, ανοίγουν τους ασκούς της προδοσίας και των ανηλεών φιλοδοξιών. Οικογένειες σε μια λυσσώδη διαμάχη για την εξουσία, με πικρό τέλος. Το NT Live παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή του Βασιλιά Ληρ, όπου συνυπάρχουν η βία και η τρυφερότητα, η συγκίνηση και η φρίκη.
Το σαιξπηρικό αυτό δράμα, για ορισμένους η ωραιότερη τραγωδία που έχει γραφτεί, παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στη σκηνή του Duke of York’s Theatre, στο Chichester Festival Theatre 2017. Η sold-out παραγωγή, που κατέπληξε το κοινό και έλαβε κριτικές 5 αστέρων, κινηματογραφήθηκε κατά τις περιορισμένες παραστάσεις που δόθηκαν στο West End. Η σκηνοθεσία του Jonathan Munby αποδίδει ευφυέστατα με «εκλεπτυσμένο και παράλληλα ζωηρό τρόπο» (The Times) μια σύγχρονη, πρωτοποριακή αφήγηση του κλασικού σαιξπηρικού έργου. Τον Ληρ «ενσαρκώνει συγκινητικά» o Ian McKellen, ο υποβλητικός Γκάνταλφ του Άρχοντα των δαχτυλιδιών.

Η ταυτότητα της παράστασης


Σκηνοθεσία Jonathan Munby
Σκηνικά Paul Wills
Μουσική Ben Ringham, Max Ringham

Παίζουν οι:
Ian McKellen, Sinéad Cusack, Danny Webb, Kirsty Bushell, Claire Price, Anita-Joy Uwajeh, Lloyd Hutchinson, Luke Thompson, James Corrigan, Michael Matus, Anthony Howell, Daniel Rabin, Richard Clews, John Hastings, Caleb Roberts, Jake Mann, Scott Sparrow, James Millard, Johanne Murdock, Jessica Murrain, John Vernon

Έναρξη: 20.00
[Διάρκεια: 220 λεπτά]
Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ (μειωμένο), προαγορά εισιτηρίων για δύο προβολές 18€, 15€ (μειωμένο)

Με την υποστήριξη του Antenna Group

Σχόλια