Αρχίζει η διερεύνηση του ρόλου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, καθώς κατατέθηκε από τη ΝΔ η πρότασή της  για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος του.


Σύμφωνα με την πρόταση, την οποία υπογράφουν 30 βουλευτές της ΝΔ, προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για την τέλεση από τον τέως αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, των εξής τεσσάρων αδικημάτων:

1.Ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας
2. πρόκληση και προσφορά για τέλεση εγκλήματος
3. ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος
4. ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, ζητούν να ερευνηθούν

Οι βουλευτές μάλιστα προτείνουν ο κ. Παπαγγελόπουλος να ερευνηθεί για την ενδεχόμενη τέλεσή τους όχι μόνο για την υπόθεση Novartis αλλά και για πιθανές εξωθεσμικές παρεμβάσεις.
Από τη Θεσσαλονίκη, οι βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση είναι ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο Κώστας Γκουλέκας, ο Στράτος Σιμόπουλος κι ο Δημήτρης Κούβελας.
Δείτε το έγγραφο με τις υπογραφές όλων των βουλευτών:



Την ανακοίνωση της κατάθεσης έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος ανέφερε ότι η πρόταση υπογράφεται από 30 βουλευτές της ΝΔ και θα διερευνήσει τυχόν αδικήματα που έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε όλη την πρόταση: