[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογέςΆνοιγμα της «ψαλίδας», μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ , καταγράφουν τα αποτελέσματα της πρώτης μετεκλογικής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία Opinion Poll.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 18 ποσοστιαίες μονάδες -αντί των 8,32 μονάδων της 7ης Ιουλίου- καταγράφοντας ποσοστό 41,9%, έναντι του 23,07%. Τρίτο κόμμα παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 5,37%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,46%, ενώ τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 βρίσκονται λίγο πάνω από το 3%.

Θετικά τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης
Σύμφωνα με τα ευρήματα της Opinion Poll, η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει θετικά τις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης, με το 66,15% των ερωτηθέντων να κρίνει ως σωστή επιλογή την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ο βαθμός ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο του διμήνου κυμαίνεται στο 55%, ενώ η έκφραση αισιοδοξίας φτάνει στο 53%.
Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε πιο ικανό για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 50,46, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 20,75%.

Η έρευνα καταγράφει και την αποδοχή των υπουργών. Πρώτος με διαφορά είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και δεύτερος -με αξιοσημείωτη διαφορά από τον τρίτο- ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως και Κωστής Χατζηδάκης.

Ως σημαντικότερο ζήτημα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση, το 43,15% απαντάει την πορεία της οικονομίας, ενώ ακολουθεί με 31,19% η αντιμετώπιση της ανεργίας.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Opinion Poll διενεργήθηκε το διάστημα από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου, με μέγεθος δείγματος 1.102 νοικοκυριά, ενώ το στατιστικό σφάλμα είναι +/-3%. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λάβρος ο Ζέρβας κατά του παρεμπορίου

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]