Τα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, τα οποία στεγάζονται επί της οδού Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της πόλης εγκαινίασε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως τόνισε, στόχος του κόμματός του είναι να αποδεικνύει «κάθε μέρα, κάθε στιγμή ότι αυτή η φωνή που μπήκε στη Βουλή, άξιζε να είναι στη Βουλή». Χαρακτήρισε «πραγματικά ευρωπαϊκή, ριζοσπαστική φωνή» το ΜέΡΑ 25 και εξέφρασε την προσωπική του -όπως είπε- αγωνία να φανεί αντάξιος της ιδιότητας του Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης. Όπως επισήμανε «η Θεσσαλονίκη (...) χρειάζεται να απελευθερωθεί από όλες αυτές τις δυνάμεις που την κρατάνε αιχμαλωτισμένη σε έναν επαρχιωτισμό εδώ και δεκαετίες».
Ερωτηθείς για το θέμα του μετρό, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Στο ΜΕΡΑ25 προσπαθούμε να αποφύγουμε αυτήν την κοκορομαχία που γίνεται, οι μεν να κατηγορούν τους δε για παραγοντισμό, οι δε να μιλάνε για διαπλοκή, για διαφθορά. Σίγουρα υπάρχουν όλα αυτά». Το θέμα -επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης- είναι να ολοκληρωθεί το Μετρό «όσο πιο γρήγορα γίνεται, να διαφυλαχθεί ο πολιτισμός, (τα) αρχαία».