Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση: Ο Άρης, στο αποψινό παιχνίδι με τη Λάρισα, ήταν, απλώς, άτυχος!


Πέτυχε δυο γρήγορα γκολ και είχε δεκάδες ευκαιρίες να πετύχει ένα ακόμη. Δεν τα κατάφερε, όμως, καθώς έβλεπε την μπάλα να βρίσκει πότε τα πόδια των αμυντικών λίγο πριν περάσει τη γραμμή και πότε τα δοκάρια!
Ο Άρης ξεκίνησε επιθετικά και έπαιζε όπως έπρεπε να παίζει. Ακόμη κι όταν ισοφαρίστηκε, έδειχνε πως δεν θα έχανε με τίποτα το παιχνίδι. Είχε τον έλεγχο, παρά τους αμυντικούς προσανατολισμούς των γηπεδούχων είχε τις ευκαιρίες και όλοι πίστευαν πως ήταν θέμα λεπτών να πετύχει ένα τρίτο γκολ.
Κι εκεί, έγινε το ανέλπιστο: Η άμυνα των γηπεδούχων που, ως σήμερα, έδειχνε ότι δεν έχει προβλήματα, κόλλησε σε ένα κόρνερ κι ο Ουάρντα, με καρφωτή κεφαλιά, έκανε το 2-3 κι έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ.
Βέβαια, αν βάλουμε κάτω τα πράγματα, θα δούμε πως τα καμπανάκια για τις τρύπες στην κιτρινόμαυρη άμυνα χτυπούν εδώ και καιρό. Τρύπες υπήρχαν και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αλλά και στο παιχνίδι της Τούμπας, όπου ο Άρης δεν κατάφερνε να κρατήσει το σκορ ούτε κι αν έχτιζε τείχος με τούβλα μπροστά από την εστία. Φαίνεται, όμως, ότι τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα.
Το σοκ στον Άρη είναι μεγάλο και φαινόταν από τις δηλώσεις των παικτών των γηπεδούχων μετά το παιχνίδι και τη συμπεριφορά τους.
Τέλος, μπορεί κάποιοι να τα βάλουν με το VAR, όμως στη φάση του 90+6, που δόθηκε πέναλτι στον Άρη και, στη συνέχεια, μετατράπηκε σε επιθετικό φάουλ, οι κάμερες έδειξαν την αλήθεια... Σαφώς προηγείται φάουλ στο Μόρα και, σαφώς, στη συνέχεια γίνεται χέρι που είναι πέναλτι. Με τους νέους κανονισμούς, η φάση επιστρέφει και, σωστά, δόθηκε το επιθετικό φάουλ.

Τα στατιστικά


Τα τρία γκολ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" χάρισαν στην ΑΕΛ μια μεγάλη νίκη επί του Άρη. Η ΑΕΛ είχε να πετύχει τρία γκολ εκτός έδρας σε αγώνα της Super League εδώ και οκτώμισι χρόνια!
Η προηγούμενη φορά ήταν στις 13 Μαρτίου 2011, όταν με δύο γκολ του Τουμέρ Μετίν και ένα του Νίκου Νταμπίζα είχε πάρει ισοπαλία 3-3 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο.
Η ΑΕΛ είχε να νικήσει στην έδρα του Άρη εδώ και 26 χρόνια, από τις 11 Απριλίου 1993, όταν είχε επικρατήσει 2-1 (76' Μιλόγεβιτς - 37' Ντα Σίλβα, 88' Προβίδας)
Επίσης είχε να βάλει τρία γκολ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" εδώ και 35 χρόνια, από τις 30 Δεκεμβρίου 1984, όταν είχε πάρει 3-3 (2' Τζιόλας, 51' Τζιόλας, 60' Μιχαλήτσος - 1' Βαλαώρας, 8' Κμίετσικ, 49' Τσιώλης)
Από την άλλη πλευρά ο Άρης δέχτηκε τρία γκολ στην έδρα του για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια. Η προηγούμενη ομάδα που τα είχε καταφέρει ήταν ο Ολυμπιακός στις 5 Νοεμβρίου 2011, όταν είχε νικήσει επίσης με 3-2 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (77' Τόχα, 85' Φατί - 7' Τζιμπούρ, 28' Μοντεστό, 83' Μακούν).

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Κ. Βικελίδης
Γκολ: 10' Βέλεθ, 12' Μπρούνο /  20' 33' Νούνιτς, 74' Ουάρντα
Δοκάρια; Ματίγια 47'. Ντιγκινί 64'

Διαιτητές: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας), βοηθοί Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου), τέταρτος: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου).
Κίτρινες: 44'  Αμπού Μπα, 88'  Ντάνιελ Σούντγκρεν / 56'  Μανώλης Μπέρτος, 85'  Τζόναθαν Μπούστος, 87'  Άντονι Φατιόν.

Οι συνθέσεις:
Άρης(Τερζής): Εμάν, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Ματίγια, Μπα(70’  Ντουάρτε), Ντιγκινί, Γκάμα (62’  Λάρσον), Φετφατζίδης(77’ Μαρτίνες), Ιντέγε
ΑΕΛ(Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Στάνκοβιτς, Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς(66’  Φατιόν), Σεσέροβιτς(77’ Μπούστος), Μπέρτος, Ουάρντα(89’ Γκοϊγκοβιτς), Νούνιτς.