[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Έρευνα Πανεπιστημίου: Το ποδόσφαιρο… βελτιώνει την υγεία!

Το Πανεπιστήμιο του Λιντς και πιο συγκεκριμένα το τμήμα Βιοιαϊτρικής, σε συνεργασία με 25 οπαδούς της Λιντς, προσπάθησε να καταλάβει τον αντίκτυπο που έχει στους οπαδούς των «παγωνιών» η παρουσία τους στο γήπεδο, το αποτέλεσμα της ομάδας τους και την εναλλαγή των συναισθημάτων τους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Οι οπαδοί χωρίστηκαν σε γκρουπ ανάλογα την ηλικία τους (0-10, 20-30, 40+) και οι συγκεκριμένοι βρέθηκαν υπό τον έλεγχο ιατρών, στο παιχνίδι του περασμένου πρωταθλήματος της Championship κόντρα στη Μπρέντφορντ, αλλά και τους δυο ημιτελικούς με τη Ντέρμπι Κάουντι στα playoffs ανόδου. Ο έλεγχος στο κομμάτι του οργανισμού αλλά και της ψυχολογίας τους, έδειξε πως η πίεση του αίματος πέφτει κατά τη διάρκεια της παρουσίας στο γήπεδο, οι παλμοί της καρδιάς είναι ανεβασμένοι κατά το 20%, η νίκη ισοδυναμεί με καλή διάθεση για περίπου 24 ώρες, ενώ, η ήττα προκαλεί αρνητική ψυχολογία και κακή διάθεση για περισσότερο χρόνο.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]