Κατεδαφίστηκε από το δήμο Νεάπολης - Συκεών εγκαταλελειμμένη και ετοιμόρροπη κατοικία, στη συμβολή των οδών Οδυσσέα Φωκά και Μεσολογγίου, στις Συκιές, για να δημιουργηθεί βιβλιοθήκη.


Με την κατεδάφιση απελευθερώθηκε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 237,50 τ.μ., για την απαλλοτρίωση του οποίου μαζί με το κτίσμα, ο δήμος κατέβαλε στους ιδιοκτήτες του το ποσό των 233.000 ευρώ.

Η κατεδάφιση αυτή είναι η αρχή μιας σειράς απομάκρυνσης δέκα εγκαταλελειμμένων και ετοιμόρροπων κτισμάτων σε οικόπεδα και χώρους, στις Συκιές στη Νεάπολη και στην Ευαγγελίστρια «που έχουν δημιουργήσει διάφορα προβλήματα, καθώς αφενός αποτελούν εστία μόλυνσης και ρύπανσης στην περιοχή, αφετέρου είναι πόλος έλξης και ‘‘στόχος’’ περιθωριακών και παραβατικών στοιχείων» όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Στο απαλλοτριωμένο οικόπεδο θα δημιουργηθεί Δημοτική Πινακοθήκη, ακριβώς δίπλα από την Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών ‘‘Αντώνης Σαμαράκης’’, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί διάνοιξη τμήματος της οδού Μεσολογγίου, στην έξοδο προς την οδό Οδυσσέα Φωκά, η οποία αποτελεί δρόμο αντισεισμικής διαφυγής που οδηγεί προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.