«Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα πιάνουμε δουλειά για να κάνουμε πιο πράσινες, πιο καθαρές, πιο φωτεινές τις πόλεις και τα χωριά μας. Να χτίσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο», τονίζει ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο που ανάρτησε σήμερα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
 Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, "σήμερα, ξέρουμε ότι ο Πλανήτης πράγματι καταστρέφεται, όχι αιφνίδια, αλλά σταδιακά και όχι από άγνωστες, αλλά από καλά γνωστές αιτίες, τις οποίες οι ίδιοι προκαλούμε. Ξέρουμε ακόμη πως ώσπου να φτάσουμε στο τέλος, θα αντιμετωπίζουμε σοβαρές επιπτώσεις, που θα γίνονται ολοένα και πιο δραματικές. Ξέρουμε κι’ ότι από αυτές τις επιπτώσεις, εξαρτάται η πορεία της Πατρίδας μας στα επόμενα χρόνια".
Υποστηρίζει ότι "αντί να συνθηματολογούμε και να αοριστολογούμε, να πιάσουμε δουλειά για να βγούμε στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία" και προτείνει "κεντρική διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνία των πολιτών να δράσουμε χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση. Το σύνθημα έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγγέλλοντας το σχεδιασμό μιας νέας εθνικής στρατηγικής για το περιβάλλον, την ενέργεια και το κλίμα".
Επαναλαμβάνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ("συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης, το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, την ανακύκλωση απορριμμάτων, την επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας") και καταλήγει λέγοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι "να περάσουμε την Πατρίδα μας από τα πρότυπα προς αποφυγή, στα πρότυπα προς αντιγραφή. Έτσι, όπως υπαγορεύει η ιστορία μας και όπως πράγματι μπορούμε".