"Έφυγε" ο Νίκος ΖλατάνοςΠέθανε τα ξημερώματα, σε ηλικία 85 ετών ο βετεράνος αρχιδιαιτητής Νίκος Ζλατάνος, από τη Θεσσαλονίκη.


Ο Νίκος Ζλατάνος  γεννήθηκε το 1934, στη Θεσσαλονίκη και διετέλεσε διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου και καθηγητής διαιτησίας. Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης επί 4 χρόνια σε δύο θητείες.
Ασχολήθηκε από νέος με τον αθλητισμό και υπήρξε ακραίος αμυντικός του Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, με τον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής μιας μορφής Β΄ κατηγορίας το 1960. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο μετείχε σε 13 συναντήσεις Α΄ Εθνικής, συμπαίκτης του πλάγιου επιθετικού Αντώνη Βασσάρα, επίσης διαιτητή UEFA αργότερα. Από το 1959 και ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, ασχολήθηκε με τη διαιτησία.
Κατά την 15ετία 1967 με 1982 διεύθυνε 133 αναμετρήσεις πρωταθλήματος της ανώτατης κατηγορίας, ανάμεσα στους οποίους πληθώρα σημαντικών, όπως και δύο τελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, τα 1978 (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0) και 1981 (ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 3-1). Την τελευταία αυτή χρονιά ήταν ο επόπτης γραμμών (πλέον βοηθός διαιτητή) στον αγώνα μπαράζ μεταξύ ΑΟ Αιγάλεω και ΑΣ Ρόδου στο γήπεδο του ΟΦΗ για μια θέση στην Α΄ Εθνική, με έτερο επόπτη το Βασίλη Βουράκη και διαιτητή τον προαναφερόμενο Βασσάρα. Οι τρεις τους θεωρούνται ο καλύτεροι διαιτητές εκείνης της εποχής.
Από το φθινόπωρο το 2013 λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη Σχολή Διαιτησίας, κατά το ήμισυ αφιερωμένη στο Ζλατάνο.
Η κηδεία του Νίκου Ζλατάνου, θα γίνει στον Άγιο Φανούριο, στις 19.00.

Σχόλια