Ένα ακόμη βήμα στην ενημέρωση των πολιτών για τη δημόσια υγεία αλλά και στην προσπάθεια ανόρθωσης του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος στην κοινωνία κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.


Όπως επισήμανε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας «Διευρύνει την εκστρατεία ζωής που έχει ξεκινήσει με το #εμβολιαΖΩ (#emvoliaZO - #emvoliaZOUME) με το #δεν_καπνιΖΩ και με το #η_προληψη_σωΖΕΙ. Ο ΙΣΘ θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ με δικό του stand ώστε τα μέλη του να ενημερώσουν τους πολίτες και επισκέπτες του εθνικού εκθεσιακού φορέα για όλα τα φλέγοντα θέματα δημόσιας υγείας και πως μπορούν να τα… προλάβουν. «Από τις 7 ως τις 14 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ εγκαινιάζεται μια νέα εκστρατεία ζωής στη μάχη για την υγεία με τους γιατρούς στην πρώτη γραμμή» Ταυτόχρονα και στην ιστοσελίδα του ΙΣΘ θα συμπεριληφθεί μια μεγάλη ενότητα για όλα τα θέματα πρόληψης ώστε να υπάρχει ΑΜΕΣΗ ενημέρωση.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας έχει προσκαλέσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο stand του συλλόγου στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ώστε να ενισχύσει με την παρουσία του τις άοκνες προσπάθειες του επιστημονικού κόσμου στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Το Σάββατο, και ώρα 14.30, θα γίνουν τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΙΣΘ από τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια. Λίγο αργότερα ο κ. Κικίλιας θα ενημερωθεί για όλα τα θέματα υγείας στη Θεσσαλονίκη, σε σχετική σύσκεψη στον ΙΣΘ από τον πρόεδρο του συλλόγου και τα μέλη του ΔΣ.

Ο κ. Νίτσας και με επιστολή του προς τα 8.700 μέλη του συλλόγου επισημαίνει ότι «πρωταρχική προτεραιότητα της νέας διοίκησης του ΙΣΘ είναι να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μας για την ανόρθωση του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος στην κοινωνία. Αυτή η αναγκαιότητα προκύπτει  και από την πρόσφατη έρευνα, που διενεργήθηκε από την εταιρεία to the point μεταξύ των μελών του ΙΣΘ, την οποία σας επισυνάπτουμε. Ο στόχος είναι δύσκολος, η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και αφορά όλους μας στην καθημερινή επαφή μας με τους ασθενείς. Η επιτέλεση των στόχων αυτών επιτυγχάνεται και διαμέσου της βασικής υποχρέωσης του ΙΣΘ ως ΝΠΔΔ, που είναι  η ενημέρωση των πολιτών στα φλέγοντα θέματα δημόσιας υγείας.» Να σημειωθεί ότι εδώ και τρία χρόνια ο ΙΣΘ διαβλέποντας τη διάδοση του αντιεμβολιαστικού κινήματος ξεκίνησε τη δράση ΕΜΒΟΛΙΑΖΩ (#εμβολιαΖΩ) η οποία αγκαλιάστηκε από την κοινωνία και υλοποιήθηκε με τις άοκνες προσπάθειες όλων των μελών του συλλόγου.

«Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και για πρώτη χρονιά ο ΙΣΘ θα έχει παρουσία με δικό του χώρο στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ. Η καμπάνια μας με τίτλο «Εκστρατεία Ζωής - Στη μάχη για την Υγεία είμαστε στην πρώτη γραμμή» θα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις: Ενημέρωση για θέματα πρόληψης (Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ). Ενημέρωση για την αναγκαιότητα και ασφάλεια των εμβολιασμών (ΕΜΒΟΛΙΑΖΩ). Ενημέρωση για τις βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος και όλων των καπνικών προϊόντων καθώς και συμβουλές για την διακοπή τους (ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ). Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνονται και δωρεάν σπιρομετρήσεις.