Ένας δικηγόρος και μία γιατρός συμμετείχαν σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων που αποκάλυψε έρευνα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός του δικηγόρου και της γιατρού συνελήφθησαν άλλα δέκα άτομα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερα από εξήντα συμμετέχοντες.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις Γεωργιανές.
Η έρευνα της αστυνομίας έφερε στο φως το πώς οι Γεωργιανές έβρισκαν εγκύους από τη Βουλγαρία και, συνοδεία μελών του κυκλώματος, τις έφερναν στην Ελλάδα για να γεννήσουν κατά παραγγελία. Στη συνέχεια τα νεογνά δίδονταν έναντι αμοιβής σε άτεκνα ζευγάρια.
Το κόστος της παράνομης ιδιωτικής υιοθεσίας έφτανε ακόμη και τις 25.000 ευρώ. Ανάλογα με το φύλο του παιδιού και τα χαρακτηριστικά του ο «τιμοκατάλογος» διαφοροποιούνταν.
Το κύκλωμα δεν περιορίστηκε στο εμπόριο παιδιών, αλλά δραστηριοποιήθηκε και στο εμπόριο ωαρίων. Νεαρές αλλοδαπές πουλούσαν τα ωάρια τους σε μέλη του κυκλώματος κι αυτά τα πωλούσαν. Μάλιστα, η αστυνομία πιστεύει πως υπάρχει εμπλοκή και ιδιωτικών κλινικών που ασχολούνται με την εξωσωματική γονιμοποίηση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην Α' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, κατά περίπτωση, την Παρασκευή και το Σάββατο.