Με ένα απόσπασμα από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ξεκίνησε, απόψε την ομιλία της, στη Λάρισα, η Φώφη Γεννηματά, με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Απάντησε σε υψηλούς τόνους απευθυνόμενη σ΄όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζοντας: «Κάποιοι ξαφνικά θυμήθηκαν να δηλώσουν ότι αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του. Με μερικά χρόνια καθυστέρηση βέβαια. Δεν αγωνιούσαν όταν έφτασε εκλογικά στο 4% και δημοσκοπικά στο 2,8%. Δεν αγωνιούσαν για την κατάληψη του χώρου μας από το ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε Κυβέρνηση και αγωνιούν τώρα που είναι αντιπολίτευση”.
Πρόσθεσε ότι “κάποιοι ντρέπονταν να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Προπηλακίζονταν τα στελέχη μας και δεν μιλούσαν, είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους”.
Και τόνισε: “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του «καινούργιου». Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Ήμουν και είμαι περήφανη, για την ιστορική διαδρομή της παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε για πολλά χρόνια το δεύτερο σπίτι μου και κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο».
Επίσης κατέστησε σαφές ότι ο σύγχρονος πολιτικός φορέας που εκφράζει τον προοδευτικό χώρο είναι το Κίνημα Αλλαγής.
Πέταξε το γάντι σ΄όσους την αμφισβητούν καλώντας τους να το θέσουν στα όργανα του ΚΙΝΑΛ.
'Ασκησε οξεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τη «περίφημη κυβερνώσα αριστερά που δοκιμάστηκε και απέτυχε» και για «πολιτικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
“Όσο επιδέξιος και αν έχει αποδειχθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην πολιτική εξαπάτηση, όσο ευέλικτος κι αν αποδείχθηκε στο να ακροβατεί ανάμεσα στην ακροδεξιά και την συντηρητική αγκυλωμένη αριστερά, δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει όλους για πάντα”, είπε χαρακτηριστικά!
Δείτε το βίντεο: