Η εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είναι το θέμα που, σχεδόν, μονοπωλεί, σήμερα, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ζήσε Μάη μου...



Αναφερόμενη στις εξαγγελίες Μητσοτάκη, η εφημερίδα γράφει: "καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρω.·' . θυπουργός ότι θα βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος και το 2020 για να συνεχίσει την πολιτική μείωσης των φόρων, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνησή του θα κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Η εναρκτήρια ουσιαστικά φράση του κ. Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ήταν προς αυτή την κατεύθυνση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις μέσω παρακράτησης



"Μειώσεις σεις μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων που θα καταβάλλονται από την 1 η-1 -2020 σε περισσότερους από 3.000.000 εργαζομένους και συνταξιούχους αναμένεται να προκαλέσουν οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το «βήμα» της 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Οι μειώσεις αυτές θα έχουν ως συνέπεια την αύξηση του μηνιαίου διαθέσιμου εισοδήματος των συγκεκριμένων φορολογουμένων" υπογραμμίζει η εφημερίδα.


ΕΣΤΙΑ

Βέτο στην Αλβανία και αντίποινα σε Βίζεγκραντ



Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "μήνυμα πρός τήν Αλβανία τοΰ κ. Ράμα, δτι ή Ελλάς θά μπλοκάρει τήν ευρωπαϊκή πορεία τής γείτονος άν δέν σεβασθεϊ τήν ελληνική μειονότητα, αλλά καί πρός τίς χώρες τοΰ Βίζεγκραντ, ότι θά άνασταλεΐ ή Συνθήκη Σένγκεν στό έδαφος τους άν δέν συνεργασθοϋν στό προσφυγικό, άπέστειλε χθές από τήν ΔΕΘ ό Πρωθυπουργός".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Καλλιεργούσε προσδοκίες, αποδείχτηκαν φούσκα



Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο  Κ. Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, δεν είχε να πει τίποτα καινούργιο και θετικό για τους πολλούς, παρ’ όλο που το προηγούμενο διάστημα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ καλλιεργούσαν την εντύπωση ότι θα προχωρήσει σε κάποιες σημαντικές εξαγγελίες. Μέλημα και φροντίδα του ήταν οι διαβεβαιώσεις ότι θα δημιουργήσει ένα καθεστώς προστασίας -ασυδοσίας λένε οι επικριτές του- για τις επιχειρήσεις στο όνομα της ανάπτυξης και των επενδύσεων".

ΤΑ ΝΕΑ

Ελαφρύνσεις και μηνύματα



Όπως τονίζει η εφημερίδα "ένα πακέτο 18 μέτρων που δίνουν ανάσα σε όλους και είναι προσανατολισμένο στις νέες επενδύσεις, τη μείωση των φορολογικών βαρών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, στη στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το δημοσιονομικό κόστος από τις ελαφρύνσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για το επόμενο έτος ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ με τον Πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή τους".



ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Φρένο στους φόρους, γκάζι στην ανάπτυξη



"Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση ιης Ν.Δ., όπως αναγνώρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη μακρά συνέντευξή ίου χθες στη ΔΕΘ, διάγει τον «μήνα του μέλιτος» και με βεβαιότητα, αργά ή γρήγορα, θα έρθει αντιμέτωπη με δύσκολα προβλήματα, ανατροπές σχεδιασμών, ενοχλητικές αρρυθμίες και υποχώρηση του γενικευμένου κλίματος αισιοδοξίας. Τα όσα εξέπεμψε όμως η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ενισχύουν την προσδοκία της πλειοψηφίας των πολιτών (κυρίως όσων εκτός ίων τειχών της Ν.Δ. τον ψήφισαν) ότι μπορεί να αποδειχθεί «ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή»", γράφει η εφημερίδα.


ESPRESSO

Μυρίζεις μπόχα



Η εφημερίδα αναφέρεται στη διαμάχη φαν του Παντελίδη και του Έλληνα ράπερ (;) Σιν Μπόι.


KONTRA NEWS

Ξέσπασε πόλεμος για τα εξοπλιστικά




Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "στρατηγική συμφωνία-μαμούθ στα εξοπλισπκά προγράμματα πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος. Χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης τις προκλήσεις του Ερντογάν και τον εξοπλισμό της Άγκυρας με τα υπερσύγχρονα πυραυλικά συστήματα ρωσικής προέλευσης S-400, ο Γουίλμπουρ Ρος έθεσε ζήτημα αγοράς από την Ελλάδα των μαχητικών νέας γενιάς F-35".


STAR PRESS

Κατήγγειλα τον πατέρα μου για να σώσω τα αδέλφια μου



"Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η αποκάλυψη του νεαρού ηθοποιού Άκη Δήμα ότι είναι ο yios του αποκαλούμενου ωε «κτήνος της Λαμίας», 53χρονου Νίκου Αυγέρη, που κατηγορείται ότι εξέδιδε επί πληρωμή τη 16χρονη κόρη του, η οποία αντιμετωπίζει βαριά διανοητική υστέρηση", γράφει η εφημερίδα.