Στη Θεσσαλονίκη και στη 84η ΔΕΘ είναι στραμμένα και τα βλέμματα της κυβέρνησης. Οι διεργασίες στο οικονομικό επιτελείο να είναι πυρετώδεις τις τελευταίες ημέρες, ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού
στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως, με έμφαση στις φορολογικές αλλαγές και στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται από αύριο στη Θεσσαλονίκη . Στις 19:00 θα ενημερωθεί από στελέχη της Fraport για την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και στις 19:30 θα συναντηθεί με την Εθνική Ομάδα Τυφλών.
Στη συνέχεια, στις 20:45 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.  Αύριο το βράδυ θα συναντηθεί με δημοσιογράφους και αργότερα με μέλη της Νέας Δημοκρατίας.
Το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφθεί την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα συζητήσει με τη διοίκηση της έκθεσης το θέμα του εκθεσιακού κέντρου την ανάπλαση του οποίου έχει αγκαλιάσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 13:20 θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Στις 20.00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του θα επιχειρήσει έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου των πρώτων ημερών της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αναμένεται να αναφερθεί στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, στο ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων όπως αυτή της Ελληνικός Χρυσός και σε μέτρα προσέγγισης επενδυτών. Μεταξύ αυτών αναμένεται να εξαγγείλει φορολογικές μειώσεις, όπως η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, αλλά και η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Το τρίπτυχο της πολιτικής που θα αναλύσει αναμένεται να είναι: Μειώσεις φόρων, νέες θέσεις εργασίας και ασφάλεια για τον πολίτη.
Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του θα αναφερθεί στη Βόρεια Ελλάδα. Θα αναλύσει το σχέδιο για τον ΟΑΣΘ, τη λύση για το σταθμό Βενιζέλου του μετρό και για την παραχώρηση 800 στρεμμάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη για την ανάπτυξη της Ζώνης Καινοτομίας.
Την Κυριακή, στις 13.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.