Για «πρωτογενές πλεόνασμα θράσους», που είναι το μεγαλύτερο σε όλο τον κόσμο κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το θέμα της ΔΕΗ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Σε συνέντευξη στον στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6. Δήλωσε πως υπάρχει και πολιτικό θέμα. «Είπα και στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ που κουνάγανε και το δάχτυλο - γιατί εδώ έχουμε και ρεκόρ θράσους- ότι για εμάς το θέμα είναι ανοιχτό και θα παραμείνει ανοιχτό στη Βουλή και στους πολίτες», τόνισε και συμπλήρωσε:
«Δεν πρόκειται να συγκαλύψουμε τις ευθύνες τους».
Το δεύτερο (θέμα) όπως είπε είναι ότι «προφανώς, εάν από την πορεία των πραγμάτων προκύψουν στοιχεία - και αυτά τα οποία έχουν προκύψει ήδη αλλά και όσα προκύψουν στο μέλλον- και αφορούν στη Δικαιοσύνη, η Κυβέρνηση και πάλι δεν πρόκειται να παραμείνει απαθής. Και φαντάζομαι κι οι ίδιοι θα συμφωνούσαν, εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες να μην συγκαλυφθούν», κατέληξε.
Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν για τα μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, στα οποία περιλαμβάνεται και η πολιτική για τη ΔΕΗ, τοποθετείται στα μέσα Νοεμβρίου αντί για τις 31 Οκτωβρίου που ήταν το αρχικό χρονοδιάγραμμα.