Ο δρόμος προς την εκλογή του Μαργαρίτη ΣχοινάΤο πρόγραμμα των ακροάσεων των προτεινόμενων αντιπροέδρων της Επιτροπής και των επιτρόπων, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης των προέδρων
των πολιτικών ομάδων και του προέδρου της Ευρωβουλής.
Οι ακροάσεις θα αρχίσουν στις 30 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες και θα διαρκέσουν ως τις 8 Οκτωβρίου. Ο Έλληνας εκπρόσωπος, προτεινόμενος για τη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν για την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», Μαργαρίτης Σχοινάς προγραμματίστηκε να βρεθεί ενώπιον τριών επιτροπών (Πολιτικών ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων, Πολιτισμού και Απασχόλησης) στις 3 Οκτωβρίου από τις 19.30 μέχρι τις 22.30, ώρα Ελλάδας.
Μετά την ολοκλήρωση των ακροάσεων, η διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων θα προβεί σε ανταλλαγή απόψεων με τους τρεις εκτελεστικούς αντιπροέδρους. Τις ακροάσεις θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις στις οποίες θα αξιολογηθεί η απόδοση των προτεινόμενων επιτρόπων.
Στις 15 Οκτωβρίου, οι επικεφαλής των επιτροπών θα διαβιβάσουν τα συμπεράσματά τους στη διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων. Οι πρόεδροι θα προχωρήσουν στην τελική αξιολόγηση και θα αποφασίσουν εάν θα ολοκληρώσουν τις ακροάσεις κατά τη συνεδρίασή τους στις 17 Οκτωβρίου.
Το σώμα της Επιτροπής συνολικά θα πρέπει να εκλεγεί με απλή πλειοψηφία στην Ολομέλεια, με ονομαστική ψήφο, στις 23 Οκτωβρίου.

Σχόλια