Αναβλήθηκε, για τις 19 Μαΐου 2020, η δίκη των αδελφών Ψωμιάδη για τα λεγόμενα «45άρια» της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να δικαστούν ο
άλλοτε νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αδελφός του Διονύσης, ως αντινομάρχης, και έξι στελέχη της τότε διοίκησης τους, ανέβαλε λόγω παρέλευσης ωραρίου.
Το δικαστήριο ήρε τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα που είχε επιβληθεί στους κατηγορούμενους, διατηρώντας τους άλλους δύο όρους, αυτόν της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Η υπόθεση αφορά έργα προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ευρώ της τότε νομαρχίας Θεσσαλονίκης που, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, ήταν μεγαλύτερης αξίας, αλλά κατατμήθηκαν προκειμένου να ανατεθούν με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 456 έργα, κατά την περίοδο 2005-2010, με τη ζημία για το ελληνικό Δημόσιο να προσδιορίζεται σε 4 εκατ. ευρώ.
Ένα δεύτερο σκέλος του ίδιου κατηγορητηρίου αφορά συμβάσεις έργου που υπογράφηκαν το διάστημα 2007-09, στην ίδια νομαρχία, με εργαζόμενους που φαίνεται ότι απασχολήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες απ' αυτές για τις οποίες προσλήφθηκαν και τη ζημία να αποτιμάται σε πάνω από 1 εκατ. ευρώ.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Βαγγέλης Ζαμπίτης, δήλωσε την επιθυμία του πελάτη του να αρχίσει η δίκη κι επανέλαβε τη θέση του πρώην νομάρχη ότι επί των ημερών του «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από την νομαρχία και μετέπειτα την περιφέρεια».
Να σημειωθεί ότι τα αδέλφια Ψωμιάδη κυρήχθηκαν σε καθεστώς αργίας από δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης και σχεδιάζουν να προσφύγουν για το θέμα.