Πρωταθλήτρια κόσμου η Ισπανία που νίκησε με ανεση 95-75 την Αργεντινη

Η Αργεντινή άδειασε απ' την υπερπροσπάθεια προς τον τελικό, η Ισπανία έδειξε την ανωτερότητα της κι έτσι κατέκτησε ακόμα ένα χρυσό. Με τον Λούις Σκόλα και τον Φακούντο Καμπάτσο να τα βρίσκουν σκούρα μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο, η Ισπανία κατάφερε να κλειδώσει όλα τα ατού της Αργεντινής και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 2006, όταν το είχε κάνει απέναντι στην Ελλάδα.
Από τις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου και μετά η Ισπανία προηγήθηκε πολλές φορές με διψήφιες διαφορές, η Αργεντινή μείωσε σε 31-39, αλλά αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν οι Γκαούτσος. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ισπανία πάτησε ελαφρά το γκάζι και η διαφορά εκτοξεύτηκε με ένα γκολ-φάουλ του Ρούμπιο στους 19. Σε όλο αυτό το διάστημα η Αργεντινή έβλεπε τον Καμπάτσο και τον Σκόλα εκτός ματς και διατηρούσε τις όποιες ελπίδες χάρη στον Λαπροβίτολα και τον Ντεκ.
Στο 4ο δεκάλεπτο υπήρξαν 2 περιπτώσεις που η ομάδα του Ερνάντεζ πλησίασε στους 12 και έδειχνε να παίρνει το μομέντουμ, αλλά δεν μπόρεσε κάτι παραπάνω. Οι Ισπανοί του Σκαριόλο είχαν απάντηση σε κάθε μίνι αντεπίθεση, ενώ είχαν βγάλει εκτός ματς τους δύο Αργεντινούς ηγέτες.
Το τελικό 95-75 αναδεικνύει και τη διαφορά των δύο ομάδων στον τελικό. Η Ισπανία είχε τον Ρίκι Ρούμπιο (αναδείχθηκε MVP του ματς και όλης της διοργάνωσης) με 20 πόντους να ηγείται και τους Γιουλ, Γκασόλ και Ρούντι να τον πλαισιώνουν. Γενικώς, ήταν η παλιά φρουρά που οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου, συνεχίζοντας το μονοπάτι της χρυσής 14ετίας από το 2005 και μετά. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Γκασόλ έγινε ο δεύτερος μετά τον Λαμάρ Όντομ που κατακτά το πρωτάθλημα του NBA και μετά το Παγκόσμιο. Για τους Αργεντίνους, ο Ντεκ με 24 πόντους και ο Λαπροβίτολα με 17 το πάλεψαν, αλλά οι περισσότεροι πόντοι ήταν προσωπικές ενέργειες. Ο Καμπάτσο έμεινε στους 11 και ο Σκόλα στους 8 με 6 βολές και μόλις ένα καλάθι. 

Σχόλια