[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

500 αναπληρωτές στα σχολεία της Κ. ΜακεδονίαςΧωρίς προβλήματα εκτιμάται ότι θα χτυπήσει την ερχόμενη Τετάρτη το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για τους 222.755 μαθητές στις 2.523 σχολικές μονάδες στην Κεντρική Μακεδονία.

Προβλήματα με σχολικά κτίρια που κρίθηκαν ακατάλληλα ή υπέστησαν ζημιές στη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων του καλοκαιριού αντιμετωπίστηκαν, ενώ οι λίστες με τις καταγεγραμμένες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας και εκτιμάται ότι θα καλυφθούν άμεσα στο σύνολό τους με τις επικείμενες τοποθετήσεις αναπληρωτών.
Σε συνεννόηση με τους τοπικούς Δήμους στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πλην των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, θα εφαρμοστεί η δίχρονη  προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης θα λειτουργήσουν και 228 τάξης υποδοχής μαθητών - παιδιών προσφύγων και μεταναστών.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.
Πρόσθεσε ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 500 αναπληρωτές θα καλύψουν τα κενά, 130 νηπιαγωγών, 50 δασκάλων και τα υπόλοιπα σε ειδικότητες όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί και βιολόγοι.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δύτες συναντήθηκαν με ανακόντα μήκους επτά μέτρων - video

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]