Τον... πίκρανε τον Αλέξη Τσίπρα ο Παναγιώτης Πικραμένος, όταν διασταύρωσαν τα ξίψη τους για το ζήτημα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Βασιλικής Θάνου.




«Επιμένετε ότι η κ. Θάνου είναι μία κομματική επιλογή διότι διετέλεσε στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, για τις άλλες, δεν έχετε κανένα πρόβλημα», είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «Δηλαδή ο κ. Πικραμμένος, ο αντιπρόεδρος σήμερα, που διατέλεσε στο νομικό γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν θα έπρεπε να εκλεγεί πρόεδρος του συμβουλίου της επικρατείας. Εκτός κι αν το ΣτΕ είναι ένας θεσμός που δεν είναι τόσο σημαντικός όσο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.»

Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν ακριβώς έτσι, όπως απέδειξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος όταν πήρε το λόγο επί προσωπικού. Όπως είπε, σε αυτήν τηνπερίπτωση «ισχύει η παροιμία τι σχέση ο φάντης με το ρετσινόλαδο». Και συνέχισε:

«Εγώ κ. Τσίπρα πήγα στο γραφείο του αείμνηστου Μητσοτάκη το 1991 μετά από ερώτημα που έγινε από το τότε υπουργικό συμβούλιο και η επιλογή ήταν του δικαστικού συμβουλίου του ΣτΕ. Αυτοί με επέλεξαν. Έγινα πρόεδρος του ΣτΕ το 2009, μετά από 19 χρόνια περίπου. Κι αν σήμερα βρίσκομαι εδώ, είναι γιατί εσείς με φέρατε εδώ κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο εκόντα άκοντα. Δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο, αλλά με φέρατε, τι να κάνουμε», κατέληξε.

Το λόγο πήρε, αργότερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει: «Τον κ. Πικραμμένο τον σπιλώσατε επανειλημμένως από αυτό το βήμα. Τα μέσα που υποτίθεται ότι σας πολεμούσαν κατά τη διάρκεια της τετραετίας τον κρέμασαν στα μανταλάκια. Τα θυμάστε τα πρωτοσέλιδα για την περίπτωση της Novartis; Τώρα που δικαιώθηκε έχετε το θάρρος να σηκωθείτε εσείς προσωπικά να πείτε σε αυτόν τον άνθρωπο συγγνώμη που σας διέσυρα με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, αντί να κάθεστε να χασκογελάτε στα βουλευτικά έδρανα;».