Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως από το μεσημέρι αναμένει για σήμερα, Δεκαπενταύγουστο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Σημειώνεται ότι στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στην Ανατολική Θεσσαλία πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται και το πρωί.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στη Δυτική. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα από τα δυτικά.
Στη Θράκη αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με όμβρους στα ορεινά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ηπειρο.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους στα νότια 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Κυκλάδες βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια από δυτικές 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-08-2019 

Καιρός: Στα κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και αργά το βράδυ στις Σποράδες και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της ανατολικής χώρας.
Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση.