Χρηστικά θέματα (η τελευταία ευκαιρία για το κτηματολόγιο) φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Με τον ιό του Δυτικού Νείλου ασχολείται η τοπική Τύπος Θεσσαλονίκης.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τελευταία ευκαιρία για το κτηματολόγιο



Η εφημερίδα επισημαίνει: "Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της κτηματογράφησης πολλών περιοχών της χώρας αρχίζει. Από την επόμενη εβδομάδα εκπνέουν σταδιακά οι καταληκτικές προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο. Μένει να δούμε αν το υπουργείο Περιβάλλοντος θα χορηγήσει νέες παρατάσεις με υπουργική απόφαση, κάνοντας χρήση της διάταξης που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
Πύρινος πόλεμος κατά της Ελλάδας με υπερ-όπλα λέιζερ



Η εφημερίδα γράφει για "συνταρακτικές αποκαλύψεις του ερευνητή Γιάννη Κουντούρη από το Δος Άντζελες -Ένα χρόνο μετά το Μάτι το βαθύ κράτος ιων ΗΠΑ ξαναχτυπά! - Τα δέντρα καίγονται από μέσα προς ια έξω (!) και τα μεταλλικά αντικείμενα Λειώνουν, ενώ ια πλαστικά παραμένουν άθικτα Λες και μπήκαν σε φούρνο... μικροκυμάτων! - Ερώτημα: Μήπως εξυπηρετεί η πυρκαγιά στην Εύβοια και τους μεγαλοεπιχειρηματίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας";


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Ανοίγει ξανά το κτηματολόγιο της Αθήνας




Όπως γράφει η εφημερίδα "δίνεται σε όλους εκ νέου η δυνατότητα ελέγχου, επιβεβαίωσης ή και διόρθωσης τυχόν λαθών. Στην Ανάρτηση συμμετέχουν κατ’ αρχάς όσοι έχουν υποβάλει δήλωση, όμως και οι δικαιούχοι που για οποιονδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν μέχρι την Ανάρτηση δήλωση έχουν μία ακόμη ευκαιρία να καταγράψουν το δικαίωμά τους και να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον".

ΕΣΤΙΑ
Τό παρασκήνιο τής απουσίας Ιερωνύμου από την Τήνο




Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, "η πρώτη παρουσία τοΰ Κυριάκου Μητσοτάκη ώς Πρωθυπουργού στήν Τήνο γιά τόν εορτασμό τοΰ Δεκαπενταυγούστου μπορεί νά επισκιάσθηκε από τήν μεγάλη φωτιά στήν Εύβοια. 'Ωστόσο ηχηρή ήταν ή απουσία τοΰ Αρχιεπισκόπου κ.κ. 'Ιερωνύμου από τό «Πάσχα τοΰ καλοκαιριοΰ», σε μιά θρησκευτική τελετή με Ιστορικές προεκτάσεις πού ειθισται νά παρίσταται ό Προκαθήμενος τής Έλλαδικής Εκκλησίας. Πολλώ δε μάλλον πού αυτή ήταν ή πρώτη στήν όποια παρέστη ό κ. Μητσοτάκης ώς Πρωθυπουργός".


Η ΑΠΟΨΗ
Το κράτος είναι εδώ




"Καταποντισμούς, σεισμούς και ασύμμετρο αριθμό πυρκαγιών βρήκε αντιπάλους στις πρώτες 40 ημέρες της διακυβέρνησής της η Νέα Δημοκρατία, αλλά απέδειξε ότι οι τραγωδίες τύπου Ματιού δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του… κακού μας του καιρού Το κράτος είναι εδώ… ", αναφέρει η εφημερίδα.


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Διαδρομές διαπλοκής



Η εφημερίδα αναφέρεται στις επιλογές Μητσοτάκη για το επικοινωνιακό του επιτελείο και αναφέρει: "Εκεί που πρωτοτύπησε ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι για ακόμα μια φορά δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα. Γιατί αυτοί που επέλεξε να τον πλαισιώσουν, δεν χαρακτηρίζονται από τη στενή τους σχέση με τη Ν.Δ., ούτε με την ευρύτερη δεξιά παράταξη. Οι περισσότεροι, μάλιστα, προέρχονται από μέσα ενημέρωσης του -υποτίθεται- αντίπαλου πολιτικού χώρου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Κλειδώνει το πλεόνασμα



Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, "θετική ήταν η πορεία των εσόδων τον Ιούλιο και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ενισχύοντας τις ελπίδες της κυβέρνησης ότι θα επιτύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019, παρά τις ελαφρύνσεις του ΕΝΦΙΑ και τις αρχικές εκτιμήσεις των θεσμών για σημαντική υστέρηση".

Ο ΛΟΓΟΣ
Έρχεται ο μειωμένος ΕΝΦΙΑ



Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, από τις 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά στο Taxis.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Εκπλήξεις και βόμβες από τη ΔΕΘ



Όπως τονίζει η εφημερίδα "έχοντας στις αποσκευές του τα μηνύματα από τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο Μακρόν και την καγκελάριο Μέρκελ θα ανέβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, με στόχο να σηματοδοτήσει την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα με τρόπο πειστικό, χωρίς σκιές και αστερίσκους. Αυτήν τη φορά, η ομιλία ενώπιον των παραγωγικών φορέων και των πολιτών δεν θα έχει τα συνήθη «θα», όπως, για παράδειγμα, συνέβη πέρυσι, καθώς ο νέος πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια του τα πρώτα αποτελέσματα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που πήρε η κυβέρνηση μέσα στις λίγες εβδομάδες που μεσολάβησαν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου".


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Αλλαγές φωτιά σε 3 μέτωπα



"Πέρα από τα ταξίδια του πρωθυπουργού, που θα προλειάνουν το έδαφος για μια ουσιαστική συζήτηση για τα πλεονάσματα, στα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, το ενδιαφέρον εστιάζεται στον δεύτερο γύρο μεταρρυθμίσεων που θα δρομολογηθεί ευθύς αμέσως. Άλλωστε, το χρονοδιάγραμμα το έχει προσδιορίσει εδώ και μερικές εβδομάδες ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν μίλησε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο του κυβερνητικού σχήματος και παρέδωσε στους υπουργούς του τους περίφημους «μπλε φακέλους», οι οποίοι περιέχουν αναλυτικά τη στοχοθεσία ανά υπουργείο, σε πρώτη φάση σε ορίζοντα εξαμήνου", γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Υπάρχει άλλος δρόμος: Με το ΚΚΕ στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες




Η εφημερίδα προτείνει: "Να μη συμβιβαστεί ο λαός με την «κανονικότητα» των αντεργατικών μέτρων που κλιμακώνει η ΝΔ στο όνομα της «ανάπτυξης», παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τις νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, που είναι η άλλη όψη της φοροληστείας στο λαϊκό εισόδημα".


ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Οι φυλές του ΚΙΝΑΛ σε θέση μάχης




"Μπορεί να βρίσκονται όλοι κάτω από την «ομπρέλα», ωστόσο, οι διαφορετικές αποχρώσεις στις «φυλές» του Κινήματος Κινήματος Αλλαγής είναι ευκρινείς. Και τούτο, καθώς τα σχήματα και τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΚΙΝΑΛ απαρτίζονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, την ΕΔΕΜ, αλλά και ανεξάρτητες προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς", επισημαίνει η εφημερίδα.


ΤΑ ΝΕΑ
Κωδικός Λερναία Ύδρα




"Ενώ γίνονται προσπάθειες για επανέναρξη του ενδοκυπριακού διαλόγου, παρά τις επιθυμίες της Αγκυρας να διασυνδεθεί ο διάλογος με τα ενεργειακά και παρά τις απειλές για τον εποικισμό τη Αμμόχωστου, οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν ποτέ να ενισχύουν τις κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο. Και τούτο γίνεται την ώρα που αποστέλλουν γεωτρύπανα και σεισμογραφικά σκάφη στην κυπριακή ΑΟΖ, απειλώντας με νέα εισβολή την Κύπρο", τονίζει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χτύπησαν τη Β. Ελλάδα τα μολυσμένα κουνούπια




Στη Βόρεια Ελλάδα έχει χτυπήσει ο ιός του Δυτικού Νείλου με τα μολυσμένα κουνούπια, προκαλώντας συνολικά έξι θανάτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές όπου κυκλοφορούν μολυσμένα κουνούπια με τον Εθνικό Οργανισμό να απευθύνει έκκληση στους πολίτες για μέτρα προστασίας.

ESPRESSO
Gay στο έλεος σαδιστή γιατρού των Αθηνών




"Τρόμος σε site gay γνωριμιών. Γιατρός των Αθηνών με ιδιαίτερα γούστα στο σεξ κστπγορείται για σαδομαζοχισπκά έκτροπα στα κορμιά νεαρών ανδρών που αναζητούν τον έρωτα μέσα από το Grindr, το πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή gay social netwoik για γνωριμίες, chat και one-night stands", γράφει η εφημερίδα.


KONTRANEWS
Νομοθετική πρωτοβουλία για τα 15.000 ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο



Όπως γράφει η εφημερίδα, "επιβεβλημένη είναι η νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να διασωθούν 15.000 ακίνητα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο και κινδυνεύουν να περάσουν στην κατοχή του δημοσίου".


STAR PRESS
Στο νοσοκομείο μοντέλο μετά από όργια



"Πολύ ακριβά φαίνεται πως πλήρωσε την επιθυμία της για εύκολο και γρήγορο χρήμα νεαρή Ελληνίδα, μοντέλο που έκανε το... ντεμπούτο του στα σκοτεινά σοκάκια της Μυκόνου", γράφει η εφημερίδα.