Ήρθε και η σειρά του ΠΑΟΚ να αποκλειστεί από την Ευρώπη... Παρά την προσπάθεια που έκανε στο παιχνίδι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, δημιουργούσε στην επίθεση αλλά... τα τρωγε εύκολα στην άμυνα.


Ειδικά το 0-1 έγινε στο πρώτο σουτ που έκαναν προς την εστία οι φιλοξενούμενοι προς την εστία του Πασχαλάκη! Η κατοχή ήταν... 80-10, τα υπέρ του ΠΑΟΚ κόρνερ 9-0, οι τελικές... στα ύψη υπέρ του Δικεφάλου, αλλά στο σκορ προηγήθηκε η Σλόβαν!

Ήταν μια άτυχη βραδιά για τον ΠΑΟΚ, που έχασε από νωρίς τον Ελ Καντουρί και στερήθηκε τις υπηρεσίες του αντικαταστάτη του, Ντόουγκλας Αουγκούστο, για περίπου μισή ώρα όταν, σε μια φάση μέσα στην περιοχή όπου έπρεπε να κερδίσει πέναλτι σε σπρώξιμο του Αμπένα, ο παίκτης του ΠΑΟΚ κατέληξε στο δοκάρι και σηκώθηκε από το χόρτο με σοβαρό πρόβλημα στα πλευρά. Ουσιαστικά για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα απλώς παρέμενε στον αγωνιστικό χώρο επειδή ο ΠΑΟΚ είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του.

Άτυχη στιγμή ήταν και το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, αφού η μπάλα έφθασε στον σκόρερ από ... κόντρα.

Παρά τις ατυχίες, όμως, είναι σαφές ότι αυτό που είδαμε στο γήπεδο δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον περσινό ΠΑΟΚ. Στην άμυνα δεν βρίσκουν ο ένας τον άλλον ούτε με... gps, στην επίθεση ο Φερέιρα επιμένει να παίζει με δεύτερο επιθετικό ένα από τα καλύτερα χαφ της χώρας και στο κέντρο βολοδέρνει χωρίς βοήθεια ο Μπίσεσβαρ που βλέπει, συνεχώς, μπροστά του, δύο και τρεις αντιπάλους. Οι αλλαγές επείγουν και δεν έρχονται με ταληράκια...

Η διαιτησία δεν στάθηκε στο ύψος της. Έκλεισε τα μάτια στο καθαρότατο πέναλτι στον Ντάουγκλας, αλλά και σε φονικό μαρκάρισμα του Ντε Γκαμπς πάνω στον Γιαννούλη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ ( Αμπέλ Φερέιρα ):  Πασχαλάκης , Ροντρίγκο , Βαρέλα , Κρέσπο , Γιαννούλης , Εσίτι (64΄ Μίσιτς ), Ελ Καντουρί (31′ Ντόουγκλας ), Λημνιός , Μπίσεσβαρ , Πέλκας (46′ Σβιντέρσκι), Άκπομ .

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Γιαν Κόζακ): Γκρέιφ, Ντε Γκαμπς, Μόχα, Σποράρ, Ιμπραίμ(68′ Νονό), Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν(88′ Ρατάο), Μποζίνκοφ, Μπάιριτς(78′ Σουκότσκι), Ντε Μάρκο