Στην κατάμεστη από κόσμο Θεατρική Σκήνη «Σοφία Βέμπο» του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων, πραγματοποιήθηκε, σήμερα Κυριακή 25 Αυγούστου, η τελετή ορκωμοσίας των δημοτικών συμβούλων και του επανεκλεγέντος δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.


Την τελετή άνοιξε κουαρτέτο σαξοφώνων από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου  Ξενοφώντα Αβράμογλου, Δημήτρη Τσέλιο,  Κώστα Δημητρίου και  Ηλία  Χατζηδημητρίου. 

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου επισήμανε ότι εκλέγεται για πέμπτη φορά κάτι που έχει να γίνει στο συγκεκριμένο δήμο από το 1934, δήλως δήμαρχος όλων των κατοίκων και τόνισε:

"Θα συνεργασθούμε με την κεντρική εξουσία. Θα συγκρουσθούμε όμως όταν οι ασκούμενες πολιτικές έρχονται σε αντίθεση με το συμφέρον της αυτοδιοίκησης και του τόπου μας. Τα χρόνια περνούν αλλά η αντιμετώπιση της Τ.Α. από την Κεντρική Εξουσία τηρουμένων των αναλογιών παραμένει ίδια. Γι’ αυτό και υπάρχει πάντα η διαπάλη μεταξύ Κεντρικής Εξουσίας και Τ.Α.".

Ειδική μνεία έκανε στον Μητροπολίτη Βαρνάβα που "σιτίζει καθημερινά πάνω από 8.200 αναγκεμένους συνανθρώπους μας και προσφέρει δωρεάν σημαντικότατο κοινωνικό και προνοιακό έργο" κι ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους της τρέχουσας περιόδου, αλλά κι έναν καθηγητή του, φιλόλογο στο λύκειο Καστοριάς όπου φοιτούσε, τον κ. Στάθη Πελαγίδη, ιστορικό-Καθηγητή Πανεπιστημίου.

Ακολούθησε η τελετή Αγιασμού και Θρησκευτικού όρκου, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, με την παρουσία των προϊσταμένων και εφημερίων των Ιερών Ναών του Δήμου. Ακολούθησε η ορκωμοσία των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων κατά τον τύπο του Πολιτικού Όρκου.

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο  Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που επανεξελέγη, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Μιχάλης Γεράνης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Εφραίμ Κυριζίδης και Σωκράτης Δημητριάδης.