Με φωτογραφικό υλικό, που έδωσε στη δημοσιότητα απαντά η κυβέρνηση στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί κακομεταχείρισης των προσφύγων μετά την επιχείρηση «σκούπα» στα Εξάρχεια.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θέλοντας να απαντήσει στις αντιδράσεις για την επιχείρηση σκούπα σε γυναίκες και παιδιά και να επιστρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ τις κατηγορίες περί ελλείμματος ευαισθησίας, έδειξε φωτογραφίες από τους χώρους καταλήψεων που εκκενώθηκαν σχολιάζοντας:

«Όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση, θεωρούν ότι είναι ευαισθησία οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κτήρια που εκκενώθηκαν» -

«Αυτό δεν είναι ευαισθησία είναι ακραία υποκρισία. Εμείς όταν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν οικογένειες και παιδιά, φροντίσαμε να μεταφερθούν σε χώρο με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης» -και έδειξε και πάλι αντίστοιχες φωτογραφίες. Αφήνουμε τους Έλληνες πολίτες να κρίνουν ποιοί έχουν ευαισθησία και ποιοί υποκρισία, τόνισε ο κ. Πέτσας. Η κυβέρνηση φροντίζει να συνδυάζεται η ασφάλεια με ανθρώπινες συνθήκες, συμπλήρωσε.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου όπου έμεναν οι 143 πρόσφυγες:

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου στο Μενίδι όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες

Εικόνες, που αν μη τι άλλο δείχνουν, ότι οι συνθήκες είναι αξιοπρεπείς για τους δεκάδες μετανάστες που μεταφέρθηκαν χθες.

Γενικότερα για το μεταναστευτικό ο κ. Πέτσας είπε ότι φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αυξημένες ροές. Από τη πλευρά της κυβέρνησης προτάσσεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι επιστροφές των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα μας και στο ευρωπαϊκό επίπεδο να γίνει η ανακατανομή όσων δικαιούνται άσυλο στις χώρες της ΕΕ.

parapolitika.g