Έφτασε σήμερα στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας από εργοστάσιο της νότιας Ιταλίας ο δεύτερος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης για να συναρμολογηθεί και, ως το τέλος του 2020, να αρχίσουν οι δοκιμές στη γραμμή, αφού φθάσουν και οι 18 που έχουν παραγγελθεί.


Ο συρμός αυτός, όπως και ο πρώτος, που είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 15 Μαΐου, έχει τέσσερα βαγόνια και μεταφέρθηκε με καράβι, από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα κι από εκεί με τράκτορες ως τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν και δεν υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννη Μυλόπουλο, κάθε δύο με τρεις μήνες θα φθάνει στη Θεσσαλονίκη κι ένας συρμός, έως ότου συμπληρωθούν οι 18 που έχουν παραγγελθεί. Όσον αφορά το σταθμό Βενιζέλου, η πλάκα οροφής σκυροδετήθηκε και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στην Εγνατία. Για το σταθμό Βενιζέλου, πάντως, δεν υπάρχει, ακόμη, οριστικό χρονοδιάγραμμα, αφού, σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, στα τέλη του 2020 θα αρχίσουν τα δρομολόγια με επιβάτες από το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και τη Νέα Ελβετία μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό και αντιστρόφως, χωρίς, όμως, οι συρμοί να έχουν τη δυνατότητα στάθμευσης στη Βενιζέλου. Το καλοκαίρι του 2021 θα δοθεί σε λειτουργία και η γραμμή της Καλαμαριάς, από το σταθμό 25ης Μαρτίου, που είναι το σημείο συνένωσης των δύο γραμμών, μέχρι το σταθμό της Μίκρας.