Επιτέλους και μία σωστή απόφαση από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, που ανέβαλε τη σύσκεψη η οποία επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη, 28 Αυγούστου στα γραφεία του ΕΣΘ...


Ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη φορέων και υπευθύνων του μετρό για να ενημερωθούν τα μέλη του για το τι θα γίνει με τα έργα στο σταθμό Βενιζέλου (το...  μεγάλο αγκάθι στην κατασκευή του έργου) επειδή, με την αλλαγή κυβέρνησης κάποιο (εκτός υπουργείου, πάντως) επανέφεραν το θέμα της ανακατασκευής του σταθμού. Έτσι, αρχικά συγκάλεσε σύσκεψη για... σήμερα το πρωί.

Όταν έγινε γνωστό ότι σήμερα θα ορκίζονταν ο νέος δήμαρχος, ο οποίος, όπως είναι φυσικό θα έπρεπε να είναι παρών, ορίστηκε νέα σύσκεψη για την Τετάρτη. Κανείς, όμως, δεν υπολόγισε ότι μεθαύριο, ούτε το νέο δημοτικό συμβούλιο θα ΄χει συγκροτηθεί σε σώμα, ούτε, πολύ περισσότερο, θα είχε προκύψει νέα διοίκηση στην Αττικό Μετρό Α.Ε. (καθώς η παλιά, ουσιαστικά, είναι στον αέρα μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, αφού αποτελείται από επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ).

Έτσι, σήμερα, τελικά, ανακοινώθηκε από τον ΕΣΘ ότι, "παρά την επιβεβαίωση συμμετοχής πλήθους προσκεκλημένων στην ευρεία σύσκεψη που είχε προγραμματίσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, για την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, στα γραφεία του με θέμα τη ροή των έργων του ΜΕΤΡΟ, σας ενημερώνουμε ότι η εν λόγω σύσκεψη αναβάλλεται,  λόγω ειδικού κωλύματος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είχε κληθεί να μας ενημερώσει για την εξέλιξη των έργων στον σταθμό μετρό της Βενιζέλου, ένα έργο που ταλανίζει επί σειρά ετών την περιοχή και τις αντοχές του εμπορικού κόσμου".

Φυσικά, δε θα ήταν δυνατό ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος να ενημερώσει για ένα έργο μετά την αλλαγή υπουργού Μεταφορών... Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με νέα ανακοίνωση θα γίνει γνωστή η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της σύσκεψης, όταν αυτή οριστικοποιηθεί.