ΕΝΦΙΑ και κτηματολόγιο φιγουράρουν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΝΦΙΑ Οι μειωσεις και οι προθεσμίες



Χρηστικό οδηγό δημοσιεύει η εφημερίδα για το "πώς θα υπολογίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων πόσο λιγότερα θα πληρώσουν" με "παραδείγματα και πίνακες".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ!



Η εφημερίδα δημοσιεύει "συγκλονιστική φωτογραφία τον δεκαπενταύγουστο: Τελείως άθικτο το εκκλησάκι στην Εύβοια, ανάμεσα σε αποτεφρωμένα δέντρα" και προσθέτει: "Ηγούμενος στο μοναστήρι της Θεοτόκου: "Η εικόνα της Παναγίας γύρισε τη φωτιά". Άγριο θρίλερ με την ταυτότητα
των εμπρηστών που τρεις τα ξημερώματα λαμπάδιασαν 25.000 στρέμματα δάσους".




ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Μειώστε τον ΕΝΦΙΑ με διορθσειs στο Ε9



Η εφημερίδα δίνει συμβουλές: "Τα 6+1 πιο συνηθισμένα λάθη και παραλείψεις των ιδιοκτητών ακινήτων - οδηγός για τον εντοπισμό αστοχιών".

ΕΣΤΙΑ
Έτσι κρατάμε εμείς την Ελλάδα Ελεύθερη



Η εφημερίδα έχει ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τον εορτασμό της Παναγίας στην Αντίπαρο, όπου οι ελάχιστοι κάτοικοι σήκωσαν την Ελληνική σημαία και την εικόνα της Παναγίας στη λιτανεία που γίνεται στο νησί και ακολούθησαν, με ευβλάβεια -αλλά και εθνική περηφάνια- την πομπή, μέσα στον καυτό ήλιο του Δεκαπενταύγουστου.


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Ακριβό μου ΠΤΥΧΙΟ



Όπως τονίζει η εφημερίδα, "150.000 οικογένειες με φοιτητές εκτός οικογενειακής και φοιτητικής εστίας πληρώνουν κατά μέσο όρο 7000 ευρώ ετησίως, δηλαδή πάνω από 1 δισ. ευρώ. Το συνολικό κόστος για τον εσωτερικό μετανάστη φοιτητή μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις 28 000 ευρώ για 4 χρόνια φοίτησης".

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Αγωνία για 15.000 ακίνητα




Όπως τονίζει η εφημερίδα, "εξαιρούνται από τιs νέες προθεσμίες δεκάδεs περιοχές όπου οι ιδιοκτήτεs δεν είχαν ολοκληρώσει τs διαδικασίεs κτηματογράφησηs .Αν δεν υπάρξει άμεση λύση οι περιουσίεs στιs περιοχές αυτές θα περάσουν στο Δημόσιο"!


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
ΟΛΑ ΜΕΣΩ ΚΕΠ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ



"Τη μετατροπή των ΚΕΠ σε κεντρική Πύλη διασύνδεσης με όλο το Δημόσιο, μέσω της οποίας οι Πολίτες θα εξυπηρετούνται εντός μιας ημέρας και με ψηφιακό τρόπο γα όλες τις διοικητικές υπηρεσίες του κράτους, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης που επεξεργάζεται ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Γεωργαντάς", γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO
Η ΠΑΝΑΓΙΑ έσωσε μοναστήρι ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ "ΘΗΡΙΟ"




Η εφημερίδα κάνει λόγο για "θαύμα στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μακουμάλλη Εύβοιας" και προσθέτει: "Δέος από τη μαρτυρία του ηγουμένου: Ήρθε η Μεγαλόχαρη μέσα στον όλεθρο και γλίτωσε το σπίτι της".
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

KONTRA NEWS
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "άρχισε την υπονόμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη" (σ.σ. αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά), καθώς, όπως ισχυρίζεται είναι "χολωμένος μετά το κόψιμο από τη θέση του Επιτρόπου" και "καταφεύγει σε ανταρτοπόλεμο".

STAR PRESS
ΑΧΤΙΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ανήμερα της Παναγίας!




Η εφημερίδα αναφέρεται στην "Μυρτώ της Πάρου", την κοπέλα που είχε δεχτεί την επίθεση μετανάστη που την άφησε παράλυτη και προσθέτει: "Έκανε το πρώτο μπάνιο της 7 χρόνια μετά τη φρικτή επίθεση".