Τον χημικό μηχανικό Γιώργο Σκόδρα, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΑΘ Α.Ε καθώς και πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ. επέλεξε η κυβέρνηση και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλής, για πρόεδρο στον ΟΑΣΘ.


Πρόκειται για άλλη μία μη πολιτική επιλογή, όπως έγινε και σε άλλους οργανισμούς, κάτι που δείχνει τη σαφή πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει χωρίς πολιτικά βαρίδια.

Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση της πλήρους σύνθεσης του δ.σ. του Οργανισμού, στην οποία θα περιλαμβάνεται, όπως όλα δείχνουν και ο Γιώργος Σπανός, πρώην διευθυντής Κίνησης στον ΟΑΣΘ, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, καθώς είχε πέσει σε δυσμένεια επί διοικήσεως του Στέλιου Παππά, αλλά και ο πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Ρεντζεπέρης, ο οποίος συμμετείχε στη διοίκηση της Εγνατίας Οδού  Α.Ε. . Στο δ.σ. θα συμμετέχουν, ακόμη, εκπρόσωπος της ΠΚΜ, του δήμου Θεσσαλονίκης, του υπουργείου Οικονομικώνκαι ο Δημήτρης Τσερμενίδη, ως εκπροσώπου του Συνδικάτου των Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Όσο για τον κ. Παππά, παρά του ότι και από τον ΣΥΡΙΖΑ του έχουν προτείνει να καταθέσει την παραίτησή του, δεν το έχει κάνει. Δεν αποκλείεται να επιλέξει να αναγκάσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε λύση της σύμβασής του, κάτι που θα σημαίνει ότι θα διεκδικήσει μεγάλη χρηματική αποζημίωση στα δικαστήρια.