[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Της τρελής το μαλλί στην παράταξη Ταχιάου με... ουρές σε ΝΔΤα πάνω - κάτω έχουν έρθει στην παράταξη Ταχιάου, καθώς πέντε από τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχθηκαν μαζί του στις εκλογές του Μαΐου φέρονται έτοιμοι να ανεξαρτητοποιηθούν για να πάρουν μέρος στη διοίκηση Ζέρβα.


Το θέμα της συνεργασίας με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα, σε σύσκεψη της παράταξης "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα" που είχε συγκαλέσει για τις 5 μ.μ. ο Νίκος Ταχιάος. Όμως τουλάχιστον δύο από τους δημοτικούς συμβούλους δήλωσαν ότι δεν θα ήταν παρόντες κι έτσι, την ύστατη ώρα, η σύσκεψη αναβλήθηκε.

Όπως έγινε γνωστό, η σύσκεψη θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες και, πάντως, πριν από τη συγκρότηση του νέου δημοτικού συμβουλίου σε σώμα.

Ο Νίκος Ταχιάος δεν έχει πει όχι στη συνεργασία με τον νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, όμως ήθελε από τον δεύτερο να ακολουθήσει αυτό που ο νόμος προβλέπει, δηλαδή να επικοινωνήσει πρώτα με τον ίδιο και να ακολουθήσουν ενδοπαραταξιακές εκλογές για τις αντιδημαρχίες που, τυχόν, θα προτείνονταν από τον κ. Ζέρβα, επί προγραμματικής σύγκλισης. Αυτό δεν έγινε και με μηνύματά του στα κινητά τηλέφωνα των συμβούλων του, ο κ. Ταχιάος καλούσε σε συνάντηση σήμερα.

Ο κ. Ταχιάος δήλωσε ότι η σύσκεψη δεν έγινε επειδή δεν υπήρχε απαρτία.

Σημειώνεται ότι, οι πέντε για τους οποίους ακούγεται ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθούν είναι κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που σημαίνει ότι οι εξελίξεις στην παράταξη "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα" θα επηρεάσουν και την εικόνα του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, αφού ο Νίκος Ταχιάος ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να διεκδικήσει τη δημαρχία. Χαρακτηριστική, μάλιστα, ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, που παραβρέθηκε στην ορκωμοσία Ζέρβα, ο οποίος προχώρησε στην εξής γενική δήλωση:

"Δεν εξετάζουμε από ποιον στηρίχθηκαν οι δήμαρχοι. Τα προβλήματα για την κυβέρνηση είναι κοινά".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]