Εξιχνιάσθηκαν τρεις διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, στη Θεσσαλονίκη και μία διάρρηξη σε διαμέρισμα στην Πολίχνη.


Έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις Ρομά ηλικίας 24, 26 και 27 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία:

Ο 24χρονος διέρρηξε αυτοκινήτο στο κέντρο της πόλης τον Αύγουστο του 2018, από το εσωτερικό του οποίου έκλεψε 3 κινητά τηλέφωνα,  κάρτα μνήμης και ζευγάρι γυαλιά ηλίου.
Τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, ο 26χρονος διέρρηξε διαμέρισμα στην περιοχή της Πολίχνης, απ’ όπου άρπαξε χρηματικό ποσό, τρία ρολόγια, φωτογραφική μηχανή και διάφορα χρυσαφικά.
Ο 27χρονος διέρρηξε δύο αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Μικρής Βόλβης, τον Απρίλιο και το Σεπτέμβριο του 2018 αντίστοιχα, από το εσωτερικό των οποίων έκλεψε χρηματικό ποσό, δυο κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Και οι τρεις έχουν απασχολήσει στο παρελθόν  τις αστυνομικές αρχές για συναφή αδικήματα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

 Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.